reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Czy u was dziewczyny też okres się tak wolno rozkręca czasami. Dzisiaj mam 15 dpo, w niedzielę lekkie plamienie, w pon rano ciut większe a potem do dzisiaj do 15 cisza.. teraz też raczej plamienie. Nie wiem czy to kwestia duphastonu branego po owulacji bo nie pamiętam sprzed 4 lat jak to było
Nie raz pierwszego dnia mam tylko różowe plamienie, a prawdziwy okres przychodzi kolejnego dnia 😉 Dłużej raczej mi się nie zdarzyło lub nie pamiętam 🤔

reklama
Nie boj sie, my tu z transparentami w razie czego wyjdziemy, zeby poczekali 😂 ale uda sie przed!

Polaczylabym te fakty, zdecydowanie.. moze w innej formie musialabys przyjmowac?
Pytał mnie się lekarz czy wolę doustnie czy luteinę, jednak wolę połykać 😅 ale właśnie jeśli skończę przyjmować (bo to 1 cykl na besins) to na pewno wolę inną formę

Mogłabyś napisać coś więcej i tej chorobie i jak to zdiagnozowałaś ?
Ja? Nic nie zdiagnozowałam jeszcze bo czekam.na to badanie tężyczki. Na kasę chorych czeka się rok,.prywatnie dwa miesiące. Miałam atak paniki w wakacje tak silny, że wylądowałam na sorze. Byłam po tym u neurologa i z moich dolegliwości powiedział że mogę mieć tężyczkę. I kazał to zbadać. To jest choroba idącą równolegle z nerwicą. A że mam nerwicę lękową to się składa.

Co do progesteronu to tak, ja też miałam właśnie po wzięciu. Ja brałam 3x2. I zawsze po dawce miałam te zawroty.

Wiecie co. Ogólnie zawroty po besins są często. I każdy lekarz tak mówi ponoć. W klinice mi lekarz mówił że jeśli to nie utrudnia mi życia to brać bo jest lepszym progesteronem. Ale z pół roku temu jedna ginekolog mi dawała na wywolanie okresu i powiedziała mi że zawroty głowy po nim to wskazanie do odstawienia bo to.silny skutek uboczny..🙈

Kurczę od 2 tyg mam takie nagłe mocne zawroty głowy. Jakbym wypiła butelkę wina albo i więcej. Coś robię jest ok i nagle mnie tak złapie. Trwa to ok 30 min i później się normuje. Czy z takim czyms do rodzinnego lekarza ? Być może to zmęczenie, syn daje nadal popalić w nocy plus zwykle cały dzień na wysokich obrotach i jestem nerwowa. Ale to niebezpieczne bo mam wrażenie, że zaraz padnę jak kłoda i szybko idę się położyć z podniesionymi nogami. Czy przyjmowany progesteron besins może mieć takie skutki uboczne ?
Ja też miałam straszne zawroty głowy po besins, brany zawsze o tej samej porze i zawroty głowy też były zawsze o tej samej godzinie. Lekarz zmienił na luteinę i ustąpiło. Łatwiej połykać tabletkę niż bawić się z luteiną wiem z doświadczenia, ale co zrobić 😊

Wiecie co. Ogólnie zawroty po besins są często. I każdy lekarz tak mówi ponoć. W klinice mi lekarz mówił że jeśli to nie utrudnia mi życia to brać bo jest lepszym progesteronem. Ale z pół roku temu jedna ginekolog mi dawała na wywolanie okresu i powiedziała mi że zawroty głowy po nim to wskazanie do odstawienia bo to.silny skutek uboczny..🙈
Wow, ja nie dostałam takiego info. No to chyba jestem w domu. Będę obserwować, ale faktycznie pasuje

A zmieniając temat jeszcze, śledzicie huragan Melisse co idzie na Jamajkę (już jest) ? Nie umiem sobie wyobrazić nawet tego potwora 😰

Pytał mnie się lekarz czy wolę doustnie czy luteinę, jednak wolę połykać 😅 ale właśnie jeśli skończę przyjmować (bo to 1 cykl na besins) to na pewno wolę inną formę
Luteina jest lagodniejsza z tego co czytalam pod wzgledem objawow, wiec jesli tak masz, chyba bym sie wolala jednak pomeczyc z nie doustna forma :D
A zmieniając temat jeszcze, śledzicie huragan Melisse co idzie na Jamajkę (już jest) ? Nie umiem sobie wyobrazić nawet tego potwora 😰
Wlasnie od jakiejs chwili i kurde nie wyobrazam sobie tego…

Temat moich okresow mnie zmotywowal do poszukania i natrafilam na to, ze moze byc taki krotki, bo enometrium nie tworzy sie takie grube jak powinno po odstawieniu tabletek… z jednej strony zbilo mnie to troche, a z drugiej przeciez tyle osob szybko po zachodzi, czyli nie jest to standard, tylko moj organizm by nie wspolpracowal :( chyba trzeba sie bedzie przejsc do gina, zeby zobaczyc czy faktycznie teoria sie potwierdzi.. kiedy najlepiej? Przed owu? Po owu? Ile? Tak zeby zmierzyc czy jest dobre na tyle, zeby sprzyjac?

reklama
Kurdeeee…. Powiem Wam że nerwy mam, bo jelitówka u nas, a płodne właśnie się zaczęły :/ mój mężczyzna już w trakcie jelitowki od rana, mnie czuje też zaczyna brać. Także zmarnowane dni będą i nici z płodnych 😭😭😭

Do góry