reklama
Hermeneg
Fanka BB :)
A zmieniając temat jeszcze, śledzicie huragan Melisse co idzie na Jamajkę (już jest) ? Nie umiem sobie wyobrazić nawet tego potwora![]()
Coś tam zerkam ale mało bo czuję przerażenie będąc tyle km dalej..
Nie mogę sobie wyobrazić co czują ludzie i zwierzęta które teraz przeżywają ten horror
KiedyPytam
W klinikach to chyba standard jest. Natomiast teraz ginekolog zwykły który prowadził mi ciążę mnie wk....wił bo uznał że nie muszępowiecie mi proszę jak to wyszło że wam lekarz progesteron zapisał? Sam wam mówił żebyście się zbadały czy wam to zlecił czy wy przyszłyście z wynikami? Bo mnie dziwi że mój mi nic nie mów o tym
Jane Doe
No właśnie ja jestem w klinice i ufam lekarzowi ślepo w 100%, ale z tym progesteronem to mnie dziwi bo mów że u mnie to wygląda ok i sama sobie zdecydowałam że pojde na badaniaW klinikach to chyba standard jest. Natomiast teraz ginekolog zwykły który prowadził mi ciążę mnie wk....wił bo uznał że nie muszępewnie jutro się okaże że jest maleńki
przy następnym cyklu powiem mu że ma mi wypisać i koniec
![]()
KiedyPytam
Powiedzcie kiedy to ja mam zrobić 1 test 
ile dni po zastrzyku? Jutro jestem sześć i już bym testowała 

Jane Doe
Mi lekarz zabrania robić szybciej niż 14 dni po bo może wyjść fałszywie pozytywny ale do tej pory dwa cykle z zastrzykiem nawet nie zdążyłam zareagować bo dostałam okres a w tym cyklu jak nie dostanę to zrobię 12 dni po zastrzyku czyli ok 10 dpoPowiedzcie kiedy to ja mam zrobić 1 testile dni po zastrzyku? Jutro jestem sześć i już bym testowała
![]()
Zestresowana13
Ja po biochemie sama zbadałam progesteron 7,9 i 11 dpo. Wyszedł dobry bo w granicach 22-38 ale po kolejnym biochemie lekarz mimo wszystko zalecił branie progesteronu po kolejnym pozytywnym teście ciążowym. Zastanawiałam się w sumie czemu tak zalecił ale nie protestowałampowiecie mi proszę jak to wyszło że wam lekarz progesteron zapisał? Sam wam mówił żebyście się zbadały czy wam to zlecił czy wy przyszłyście z wynikami? Bo mnie dziwi że mój mi nic nie mów o tym
niecierpliwamatka
To już któraś tam wizyta ale tym razem zmieniałam klinikę i z dwóch polecanych wybrałam obie. Pójdę na dwie wizyty, i wybiorę ta która będzie miała lepszy pomysł, ok. Nie lepszy bo się na tym nie znam ale lepiej wyglądający. Okazuje się, że plemników mamy coraz mniej z miesiąca na miesiąc. A moja historia nie pomaga, kiedyś opisywałam, że też mam problem przez boreliozę. Tak czy inaczej musimy pobierać plemniki zaraz, za chwilę i chyba zamrozimy, bo nie wiem sama czy będą potrzebne czy nie, ale lepiej mieć.Będziemya przypomnisz proszę czy to pierwsza wizyta i co planujecie omawiać?
Jane Doe
Ok dziękuję. No to m sens myślęJa po biochemie sama zbadałam progesteron 7,9 i 11 dpo. Wyszedł dobry bo w granicach 22-38 ale po kolejnym biochemie lekarz mimo wszystko zalecił branie progesteronu po kolejnym pozytywnym teście ciążowym. Zastanawiałam się w sumie czemu tak zalecił ale nie protestowałamdaje mi to też większy komfort psychiczny mimo że wiem że to nie jest magiczny środek na podtrzymanie
reklama
KiedyPytam
W cyklu w którym zaszłam z córką w ciążę było tak, że nie robiłam testów tylko 11 dnia po zastrzyku zrobiłam betę. Beta była 3,00 a progesteron 20.Mi lekarz zabrania robić szybciej niż 14 dni po bo może wyjść fałszywie pozytywny ale do tej pory dwa cykle z zastrzykiem nawet nie zdążyłam zareagować bo dostałam okres a w tym cyklu jak nie dostanę to zrobię 12 dni po zastrzyku czyli ok 10 dpo
Zaczelam plamić i odstawiłam progesteron.
Minęła doba, a okres się nie rozkręcał, wręcz plamienie zaczęło się zmniejszać. I tu właśnie na forum jedna z dziewczyn mi powiedziała że taki dziwnie wysoki ten próg. Więc zrobiłam test i wyszedł cień
Jakoś już nie wierzę że mi się znów uda