reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Kurcze sama już nie wiem .. ostatnia miesiączka 31 sierpnia (na wieczor) od 5 dnia cyklu brałam clostilbegyt. Nie monitorowałam bo tutaj tego nie robią. I tak sobie czekałam na owulacje. Stosunek co 2 dni wiec była szansa trafić na owulacje . Ale kolo 15 dc nie czułam wcale tej owulacji . Dopiero 22 dc mialam silny bol podbrzusza tak że tylko leżałam trwał moze 1.5 godziny i przeszło. Czy to wtedy była owu ? Czy coś innego 🤷‍♀️ dzisiaj 33 dc i nic . Okres przec pcos nieregularny. Raz 29, raz 35 a ostatnim razem 55 🤷‍♀️. W poprzedniej ciazy pozytywny test mialam dopiero 16 dpo . Tak jak wczesniej czułam jakieś objawy tak od ponad tygodnia nic. Od 3 dni za to strasznie sie mecze zwykly spacer a ja mam zadyszkę 🤣 przepraszam za moje wypociny ale sama nie wiem co myśleć:)
Trzymam kciuki, żeby to było po :)

reklama
Kurcze sama już nie wiem .. ostatnia miesiączka 31 sierpnia (na wieczor) od 5 dnia cyklu brałam clostilbegyt. Nie monitorowałam bo tutaj tego nie robią. I tak sobie czekałam na owulacje. Stosunek co 2 dni wiec była szansa trafić na owulacje . Ale kolo 15 dc nie czułam wcale tej owulacji . Dopiero 22 dc mialam silny bol podbrzusza tak że tylko leżałam trwał moze 1.5 godziny i przeszło. Czy to wtedy była owu ? Czy coś innego 🤷‍♀️ dzisiaj 33 dc i nic . Okres przec pcos nieregularny. Raz 29, raz 35 a ostatnim razem 55 🤷‍♀️. W poprzedniej ciazy pozytywny test mialam dopiero 16 dpo . Tak jak wczesniej czułam jakieś objawy tak od ponad tygodnia nic. Od 3 dni za to strasznie sie mecze zwykly spacer a ja mam zadyszkę 🤣 przepraszam za moje wypociny ale sama nie wiem co myśleć:)
Ja w poprzednim cyklu miałam pik 20dc więc owulacja też gdzieś 21/22 😄 w tym podejrzewam że będzie podobnie bo się nie zapowiada nic na razie

Nie rozumiem jaki jest sens stymulacji bez monitoringu. W tych jajnikach może podziać się wszystko, szczególnie na klomifenie, na którym często rośnie wiele pęcherzyków. Jeśli urośnie ich za dużo obok siebie na jednym jajniku to pod wpływem estrogenu ściany mogą tak stwardnieć, że bez zastrzyku nie pęknie żaden - na przykład. Teorie można by tworzyć w nieskończoność.
Nie czucie owulacji nie oznacza, że jej nie było. Kłucie jajnika może oznaczać wszystko, niekoniecznie owulację. Także niestety w Twojej sytuacji bez monitoringu to wróżenie z fusów.

Skończyły mi się testy, hm .. poczekam do miesiączki, jak nie przyjdzie pojadę po test. Jak przyjedzie to będę wiedziała, że nic z tego. Na ten moment .. czekam na @. Gratki za kreseczke i trzymam kciuki żeby się pogrubiała i rosła.

reklama
Skończyły mi się testy, hm .. poczekam do miesiączki, jak nie przyjdzie pojadę po test. Jak przyjedzie to będę wiedziała, że nic z tego. Na ten moment .. czekam na @. Gratki za kreseczke i trzymam kciuki żeby się pogrubiała i rosła.
Wez no sobie pojedz, niech lezy w szufladzie i odpoczywa :D jak bedziemy tu spiewac o sikaniu to wyciagniesz z szuflady i powiesz „tadam!” :D ale pamietaj, poki @ nie ma, wszystko jest mozliwe ;)

Do góry