reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

reklama
Dziewczyny bo nie mogę się doszukać teraz - z jakich aplikacji do notowania temperatury i testów owu korzystacie ? Napewno przewinęła się gdzieś w dyskusji premom bo to zanotowałam. Bo już mi się nie chce gromadzić tego w różnych miejscach... 😆

Mam prawie zawsze idealne cykle i myślę, czy nie odpuścić testów, bawić się co dwa dni aż do 30 i dopiero zrobić test. Tak absolutnie bez owulakow. Ale czy wytrzymam?

Załączniki

• Screenshot_20251007-062750.png
    Screenshot_20251007-062750.png
    72,8 KB · Wyświetleń: 21
Pierwszy raz zrobiłam inne testy... Pierwszy raz zobaczyłam cokolwiek poza bielą. Nie ciesze się, jestem już solidnie w terminie miesiączki, 32 dc, jakby była ciąża to by była lepsza kreska a nie jakiś chujocień 🥲 Jeszcze bardziej jestem zła że sikłam i zrobiłam sobie nadzieję.

Załączniki

• 20251007_062557.jpg
    20251007_062557.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 84
  • 20251007_062456.jpg
    20251007_062456.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 83
Rozumiem co masz na myśli i brzmi to bardzo podniośle. Przypomnij - ile się staracie?
Zmierzam do tego, żebyś pomyślała czy byłabyś w stanie coś takiego poradzić osobom, które stoją w kolejkach w klinikach. Albo chociażby dziewczynom będącym na stymulacji, gdzie wszystko musi być czasowo perfekcyjnie dograne. Że to byłby dobry pomysł, żeby sobie z partnerami randki planowali, a nie uprawiali seks z obowiązku? No niestety, cytując klasyka - życie to nie bajka.
Przepraszam za dosadność, bo wiem, że nie napisałaś tego w złej intencji. Ale zachęcam do minimum refleksji - to co napisałam stanowi codzienność dla większości dziewczyn regularnie uczestniczących w tym wątku. Tutaj naprawdę mało kto trafia z przypadku. A takich rad jak piszesz fajnie się słucha na początku, później to czcze gadanie.
My dopiero zaczynamy.
I tak jak napisałaś złej intencji nie mam i wiem że napisać z boku to jest łatwo :)

Pierwszy raz zrobiłam inne testy... Pierwszy raz zobaczyłam cokolwiek poza bielą. Nie ciesze się, jestem już solidnie w terminie miesiączki, 32 dc, jakby była ciąża to by była lepsza kreska a nie jakiś chujocień 🥲 Jeszcze bardziej jestem zła że sikłam i zrobiłam sobie nadzieję.
Na pierwszym zdjęciu faktycznie widzę cień. Ja nie z tych, którzy będą robić złudne nadzieję, ale jeśli czujesz, że coś mogłoby być na rzeczy, to zrób betę. 🤗

My dopiero zaczynamy.
I tak jak napisałaś złej intencji nie mam i wiem że napisać z boku to jest łatwo :)
Dlatego po prostu proszę miej na uwadze to co napisałam na przyszłość. :)
Tu jest większość dziewczyn, które mają za sobą szereg doświadczeń, których nie życzę najgorszemu wrogowi. Liczne straty na różnych etapach, współistniejące problemy zdrowotne. Walczą jak mogą, czasem latami.
To niestety nie są sytuacje, w których jakkolwiek dałoby się podejść na luzie, trudno też starania w takich sytuacjach romantyzować. Suplementy wdrożone chwilę temu również magicznie nie pomogą, wbrew temu co nie raz tu czytam.
Ale jedno podkreślę - stres nigdy nie jest wskazany, dlatego ode mnie nie usłyszycie, że macie dać na luz, ale pamiętajcie żebyście o siebie dbały! 🫂 Czekam na te dzisiejsze patyki od Was z ogromną nadzieją. ❤️‍🩹

Pamiętaj,że zawsze owulacja mogła się poprzesuwać i wcale nie jesteś w terminie miesiączki tylko nadal przed nią 😉 ja w grudniu owulację miałam dopiero w 28dc więc w terminie miesiączki 🤣 ja sikałam na testy a to dopiero owulacja była,także tak wcześnie to jeszcze nikt nie sikał chyba 🤣 także różne rzeczy się mogą zadziać.trzymam kciuki żeby jednak ciemniał

No i jeszcze dodam @kin28, że zawsze możesz spróbować dosikać popołudniu. Wiem, że opinie są różne, ale w ciążach, które do któregoś momentu nosiłam to w kreskach nawet między porankiem a popołudniem była różnica i nie trzeba było patrzeć pod lupą czy ciemnieją. Także z całego serca Ci tego życzę, żeby to nie był tylko chujocień. 🥹

reklama
Tak wgl to Dzień Dobry ❤️ spałam dzisiaj mega źle,budziłam się co chwilę 🫣 jadę dzisiaj zrobić jakiś zabieg na włosy czyt.będe królikiem doświadczalnym mojej siostry,która będzie sprawdzać nowe preparaty po których włosy mają być zajebiście proste przez ileś tam czasu 🤣 idę w ciemno,potrzebuje jakiejkolwiek zmiany 🤣 a za darmo to uczciwa cena 🤣 więc miłego dnia i owocnych siusków 🤩

Do góry