reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Nie robiłam, wizytę mam 17.10. Zamiast potwierdzić ciąże będziemy szukać przyczyny kolejnej straty 🤷‍♀️
tulę bardzo, wiem jakie to ciężkie i jaka to bezradność :( jakbyś chciała pogadać to wal śmiało.
niestety nie wiem czy już coś wcześniej badałaś. zgadzam się z dziewczynami że wczesne poronienia to często wady zarodka, ale może być też problem z endometrium, jakiś stan zapalny, problem z nasieniem, trombofilia (wtedy potrzeba acardu w drugiej fazie cyklu najczęściej aby zarodek dobrze się zagnieździł). przy drugiej ciąży biochemicznej pod rząd bym drążyła temat z lekarzem 😘

reklama
Ja dziś mam doła 😕 właśnie zobaczyłam fragment programu gdzie rodzina chyba z piątką dzieci mieszka w mieszkaniu 14 metrów (nie Polska). A ja się czuję jak dureń w ogromnym pustym domu którego pustka mnie dobija. Pokój dla potencjalnego dziecka pusty. Niedługo zamknę tam drzwi i nikt tam nie będzie wchodził. Najsmutniejszy pokoj w domu aktualnie.

Nie no, było - 2 lata starań. Ale musiałam się zgłębiać w swoje choroby i jak je wyprowadzić na prostą i poprawić wyniki.
A no to ja jestem taka jebnięta że czytam takie wszystkie bzdety, żeby wyeliminować na którym etapie coś u mnie nie działa.🤣🤣 Dzieci z tego nie ma,ale kto wie może na starość chociaż zrobię doktorat z ginekologii i suplementacji przed-prenatalnej 🤣🤣

A no to ja jestem taka jebnięta że czytam takie wszystkie bzdety, żeby wyeliminować na którym etapie coś u mnie nie działa.🤣🤣 Dzieci z tego nie ma,ale kto wie może na starość chociaż zrobię doktorat z ginekologii i suplementacji przed-prenatalnej 🤣🤣
miałam 4 lata temu tę samą pasję. wtedy jeszcze był jakiś portal dla studentów medycyny gdzie porównywałam swój obraz usg z jakimiś podręcznikowymi… dżizas 🤣 za to czatu gpt nie było.

ale w tym usg byłam tak obcykana, że w klinice jak mnie lekarz mój ówczesny badał to pamiętam że czekał aż ja omówię wszystko co widzę i odpowiadał „dokładnie tak” 🤣🤣🤣🤣🤣 obczajałam dla jaj ile kosztuje ultrasonograf bo strzelałam, że taniej mi wyjdzie sobie kupić niż robić taką ilość monitoringów w klinice. przestrzeliłam jednak.

Suplementację też mam obcykaną, uratowała mi tyłek. 😀 W ogóle w szoku jestem, że sobie żyłam latami z takimi niedoborami.

Mam kompletny wynik. Chyba jest dobrze 🫣 teraz czekamy na testowanie w przyszłym tygodniu, ale też prożek mi sie podoba 😊
1000143447.jpg

miałam 4 lata temu tę samą pasję. wtedy jeszcze był jakiś portal dla studentów medycyny gdzie porównywałam swój obraz usg z jakimiś podręcznikowymi… dżizas 🤣 za to czatu gpt nie było.

ale w tym usg byłam tak obcykana, że w klinice jak mnie lekarz mój ówczesny badał to pamiętam że czekał aż ja omówię wszystko co widzę i odpowiadał „dokładnie tak” 🤣🤣🤣🤣🤣 obczajałam dla jaj ile kosztuje ultrasonograf bo strzelałam, że taniej mi wyjdzie sobie kupić niż robić taką ilość monitoringów w klinice. przestrzeliłam jednak.
Oo obraz USG też umiem odczytać 🤣 do tego stopnia że jak u jednego ginekologa zaczęłam zadawać za dużo pytań na które nie znał odpowiedzi to wyciągnał głowice 🤣 ja ostatnio patrzałam to sumarycznie chyba i tak by mi wyszło taniej kupić do domu 🤣 ale wtedy bym obleciała całe ciało czy nie mam jakichś guzów a na co mi to 🤣🤣

reklama
Oo obraz USG też umiem odczytać 🤣 do tego stopnia że jak u jednego ginekologa zaczęłam zadawać za dużo pytań na które nie znał odpowiedzi to wyciągnał głowice 🤣 ja ostatnio patrzałam to sumarycznie chyba i tak by mi wyszło taniej kupić do domu 🤣 ale wtedy bym obleciała całe ciało czy nie mam jakichś guzów a na co mi to 🤣🤣
Zrzucę się z Tobą jak będziesz mi za free robić monitoringi.

Do góry