reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

reklama
Ja kiedyś miałam 3 pęcherzyki i lekarz mówił że decyzja należy do nas czy ryzykujemy ciąża mnogą,nie mieliśmy wogole dzieci więc to moje marzenie było żeby były bliźniaki ale zaszłam w pojedynczą ciąże urodziłam zdrowa córkę,a teraz jakoś słabo u mnie z tymi pęcherzykami mam tylko jeden zawsze i to nie tu gdzie trzeba, już powoli tracę nadzieję 🥺 dziś mnie zaczął boleć lewy jajnik ten który niby jest zdrowy ale owu mam z niego raz na kilka miesięcy ale na owulację jeszcze za wcześnie i się zastanawiam dlaczego on mnie tak boli
U nas to samo ale jak sobie policzyłam statystykę przy naszych wynikach badań to uznałam że ryzyko trojaczków nie istnieje, ryzyko bliźniaków to błąd statystyczny a pojedyncza ma szanse…

A co do terminu to wiesz może coś na 12 dc się szykuje? Mi np letrozol o tydzień przyspieszył owulację. Miałam teraz pewnie jakoś 15-16 dzień cyklu a zazwyczaj 22 nawet bardzo późno i długie cykle miałam

Swoją drogą ja bym wolała pojedynczą ciążę niż mieć bliźniaków 😂😂 mam w bliskiej rodzinie i to był armagedon jak zaczęły raczkować. Jak się mama rozchorowała to dwie młode nianie brała, mnie i kuzynkę, bo za tymi dziećmi nie dało się nadążyć 🤣🤣🤣. Tzn wiadomo będą bliźniaki to się ucieszę, że wszystkiego się ucieszę, ale w pierwszej kolejności wolę ciążę pojedynczą

U nas to samo ale jak sobie policzyłam statystykę przy naszych wynikach badań to uznałam że ryzyko trojaczków nie istnieje, ryzyko bliźniaków to błąd statystyczny a pojedyncza ma szanse…

A co do terminu to wiesz może coś na 12 dc się szykuje? Mi np letrozol o tydzień przyspieszył owulację. Miałam teraz pewnie jakoś 15-16 dzień cyklu a zazwyczaj 22 nawet bardzo późno i długie cykle miałam
U mnie stymulacja nigdy nie zmieniała terminu owu ale może do czasu nie wiem 🫣 ale już mi ten jajnik nie boli pobolal wieczorem i przeszło więc nie wiem co to było,

Dzień dobry ❤

Witam się z kawusią ☕

@Małgosiagosiak ja też mam swoje owulacje, pęcherzyki pekają a zdarza się, że dostaję Ovitrelle dla pewności 😜
Wychodzę z założenia, że jednak lekarz ma wykształcenie medyczne i na pewno wie lepiej ode mnie co mi przepisać więc nie dyskutuję 😂
Oczywiście pomijając konowałów bo tacy się też zdarzają 😅

Laski najtaniej wychodzi przemęczyć się 3 lata na studiach położniczych i zatrudnić się w szpitalu, robicie sobie USG ile chcecie 😁
ej, zdążyłabym to zrobić podczas pierwszych starań 😆
Swoją drogą ja bym wolała pojedynczą ciążę niż mieć bliźniaków 😂😂 mam w bliskiej rodzinie i to był armagedon jak zaczęły raczkować. Jak się mama rozchorowała to dwie młode nianie brała, mnie i kuzynkę, bo za tymi dziećmi nie dało się nadążyć 🤣🤣🤣. Tzn wiadomo będą bliźniaki to się ucieszę, że wszystkiego się ucieszę, ale w pierwszej kolejności wolę ciążę pojedynczą
ja też, zdecydowanie. bliźniacza ciąża to ciąża wysokiego ryzyka, byłabym przerażona. i jakie obciążenie dla kobiecego organizmu 🥲
a jak się trafią dwa gagatki, które JEDNOCZEŚNIE nocami wariują przez pierwsze kilka lat swojego życia to druga sprawa 🤣
Dzień dobry ❤

Witam się z kawusią ☕

@Małgosiagosiak ja też mam swoje owulacje, pęcherzyki pekają a zdarza się, że dostaję Ovitrelle dla pewności 😜
Wychodzę z założenia, że jednak lekarz ma wykształcenie medyczne i na pewno wie lepiej ode mnie co mi przepisać więc nie dyskutuję 😂
Oczywiście pomijając konowałów bo tacy się też zdarzają 😅
smacznej kawki! ja też już swoją kończę 😅
Kawa Kawusia GIF by ALDI POLSKA

ej, zdążyłabym to zrobić podczas pierwszych starań 😆

ja też, zdecydowanie. bliźniacza ciąża to ciąża wysokiego ryzyka, byłabym przerażona. i jakie obciążenie dla kobiecego organizmu 🥲
a jak się trafią dwa gagatki, które JEDNOCZEŚNIE nocami wariują przez pierwsze kilka lat swojego życia to druga sprawa 🤣

smacznej kawki! ja też już swoją kończę 😅
Kawa Kawusia GIF by ALDI POLSKA

Zdrówko 😀

Ja dziś mam doła 😕 właśnie zobaczyłam fragment programu gdzie rodzina chyba z piątką dzieci mieszka w mieszkaniu 14 metrów (nie Polska). A ja się czuję jak dureń w ogromnym pustym domu którego pustka mnie dobija. Pokój dla potencjalnego dziecka pusty. Niedługo zamknę tam drzwi i nikt tam nie będzie wchodził. Najsmutniejszy pokoj

reklama
Do góry