Karolinalina
Fanka BB :)
Oby tak było,do lekarza dopiero mam we wtorekZapewne rozciąga się - raczej normalne.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oby tak było,do lekarza dopiero mam we wtorekZapewne rozciąga się - raczej normalne.
U nas to samo ale jak sobie policzyłam statystykę przy naszych wynikach badań to uznałam że ryzyko trojaczków nie istnieje, ryzyko bliźniaków to błąd statystyczny a pojedyncza ma szanse…Ja kiedyś miałam 3 pęcherzyki i lekarz mówił że decyzja należy do nas czy ryzykujemy ciąża mnogą,nie mieliśmy wogole dzieci więc to moje marzenie było żeby były bliźniaki ale zaszłam w pojedynczą ciąże urodziłam zdrowa córkę,a teraz jakoś słabo u mnie z tymi pęcherzykami mam tylko jeden zawsze i to nie tu gdzie trzeba, już powoli tracę nadziejędziś mnie zaczął boleć lewy jajnik ten który niby jest zdrowy ale owu mam z niego raz na kilka miesięcy ale na owulację jeszcze za wcześnie i się zastanawiam dlaczego on mnie tak boli
U mnie stymulacja nigdy nie zmieniała terminu owu ale może do czasu nie wiemU nas to samo ale jak sobie policzyłam statystykę przy naszych wynikach badań to uznałam że ryzyko trojaczków nie istnieje, ryzyko bliźniaków to błąd statystyczny a pojedyncza ma szanse…
A co do terminu to wiesz może coś na 12 dc się szykuje? Mi np letrozol o tydzień przyspieszył owulację. Miałam teraz pewnie jakoś 15-16 dzień cyklu a zazwyczaj 22 nawet bardzo późno i długie cykle miałam
ej, zdążyłabym to zrobić podczas pierwszych starańLaski najtaniej wychodzi przemęczyć się 3 lata na studiach położniczych i zatrudnić się w szpitalu, robicie sobie USG ile chcecie![]()
ja też, zdecydowanie. bliźniacza ciąża to ciąża wysokiego ryzyka, byłabym przerażona. i jakie obciążenie dla kobiecego organizmuSwoją drogą ja bym wolała pojedynczą ciążę niż mieć bliźniakówmam w bliskiej rodzinie i to był armagedon jak zaczęły raczkować. Jak się mama rozchorowała to dwie młode nianie brała, mnie i kuzynkę, bo za tymi dziećmi nie dało się nadążyć
. Tzn wiadomo będą bliźniaki to się ucieszę, że wszystkiego się ucieszę, ale w pierwszej kolejności wolę ciążę pojedynczą
smacznej kawki! ja też już swoją kończęDzień dobry ❤
Witam się z kawusią️
@Małgosiagosiak ja też mam swoje owulacje, pęcherzyki pekają a zdarza się, że dostaję Ovitrelle dla pewności
Wychodzę z założenia, że jednak lekarz ma wykształcenie medyczne i na pewno wie lepiej ode mnie co mi przepisać więc nie dyskutuję
Oczywiście pomijając konowałów bo tacy się też zdarzają![]()
ej, zdążyłabym to zrobić podczas pierwszych starań
ja też, zdecydowanie. bliźniacza ciąża to ciąża wysokiego ryzyka, byłabym przerażona. i jakie obciążenie dla kobiecego organizmu
a jak się trafią dwa gagatki, które JEDNOCZEŚNIE nocami wariują przez pierwsze kilka lat swojego życia to druga sprawa
smacznej kawki! ja też już swoją kończę
![]()
Ja dziś mam doławłaśnie zobaczyłam fragment programu gdzie rodzina chyba z piątką dzieci mieszka w mieszkaniu 14 metrów (nie Polska). A ja się czuję jak dureń w ogromnym pustym domu którego pustka mnie dobija. Pokój dla potencjalnego dziecka pusty. Niedługo zamknę tam drzwi i nikt tam nie będzie wchodził. Najsmutniejszy pokoj