reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Różnie się wyplukuje, niektórym szybciej, innym wolniej. Najlepiej jak sprawdzisz na sobie 😀

No ja usłyszałam od mojej Siostry swojego czasu, że na co nam to całe in vitro, powinniśmy się starać naturalnie i jak wyluzujemy to na pewno się uda 🤪
Usłyszeć takie słowa od osoby która zaliczyła 3 wpadki to wiecie 😅🤣
Hahaha tacy mają najwięcej do powiedzenia. Ja od znajomych którzy wpadli usłyszałam oczywiście pytanie kiedy my ale chyba moja mimika odpowiedziała za mnie, bo nastąpiła szybka zmiana tematu 🤣

reklama
Hahaha tacy mają najwięcej do powiedzenia. Ja od znajomych którzy wpadli usłyszałam oczywiście pytanie kiedy my ale chyba moja mimika odpowiedziała za mnie, bo nastąpiła szybka zmiana tematu 🤣

Ja się już nauczyłam z Siostrą nie poruszać tematu starań. Szkoda moich nerwów bo syty głodnego nie zrozumie i tyle 🤪

Nawet ktos kto zna, to nie zrozumie, ludzie sa zamknieci na takie tematy, bo nigdy nie mieli tego problemu…
Cztery lata temu zaszłam w tym samym cyklu w ciążę co moja kuzynka. U nich to była zwyczajna wpadka. Miałyśmy w ten sam dzień miesiączkę (jej się przesunęła o 5 dni).
Byliśmy w Zakopanem ekipa 9os.
Ja z mężem byłam cały czas w fazie starań - ona już miała dziecko (też z wpadki).
Urlop przypadł w dni płodne(robiłam testy lh)- kuzynka miała po podróży trochę mdłości (piliśmy trochę alko, fajki, McDonald's pod drogą w busie).
3 tyg później,gdy się okazało,że też jest w ciąży (ja wiedziałam już od tygodnia o swojej) to ona,jej mama i mąż się śmiali ,że te mdłości to były od ciąży i ciocia przeżywała,że weszłyśmy na Giewont w ciąży 🙄 także Ci co posiadają dzieci to nie zawsze mają pojęcie jak je zrobili bo to jest niemożliwe,żeby mieć ciążowe dolegliwości podczas owulacji 😄

staramy się od grudnia. W pierwszą ciążę udalo się zajść dopiero na stymulacji. Teraz pierwszy cykl i zaskoczyło ale okazał się biochem. Roznie z tą owulacja bylo wiec jednak wróciliśmy do stymulacji no i tak leci 4 cykl. Niby człowiek wie, że to może potrwać ale się łudzi. Najbardziej mnie denerwuje, że teraz jak jestem obstawiona lekami ze względu na ten biochem to się nie udaje. Ile czekacie z testem po ovitrelle? 😊 bo ja już tu przeliczam kiedy bede mogła zacząć. 6 testów czeka 🤣
Ja czekam 14 dni. Jak w poniedziałek robiłam zastrzyk to dwa tygodnie później w poniedziałek test. I u mnie właśnie dzisiaj minęły dwa tygodnie. Mimo że dostałam okres w sobotę to zrobiłam dzisiaj test. No wiadomo, biało. Nic.

Ja czekam 14 dni. Jak w poniedziałek robiłam zastrzyk to dwa tygodnie później w poniedziałek test. I u mnie właśnie dzisiaj minęły dwa tygodnie. Mimo że dostałam okres w sobotę to zrobiłam dzisiaj test. No wiadomo, biało. Nic.
Ja biorę progesteron i muszę go odstawić żeby dostać okres dlatego podpytuje, bo nie chce tego sztucznie przeciągać 😉 ta biel vizira jest najgorsza. Ale nowy cykl to nowa szansa 😊

Różnie się wyplukuje, niektórym szybciej, innym wolniej. Najlepiej jak sprawdzisz na sobie 😀

No ja usłyszałam od mojej Siostry swojego czasu, że na co nam to całe in vitro, powinniśmy się starać naturalnie i jak wyluzujemy to na pewno się uda 🤪
Usłyszeć takie słowa od osoby która zaliczyła 3 wpadki to wiecie 😅🤣
No to jest wlasnie to! A swoja droga rady od kogos kto tego nie przechodzil to…
Zawsze miałaś takie bolesne owulacje? Ja dopiero przy stymulacji przekonałam się jak to może boleć 🤯
Zawsze byly bolesne, ale nigdy nie tak dlugo i chyba najbardziej bolalo w ten dzien, a pozniej lzej… stymulacji nie mam, mysle, ze samo poszlo dobrze, ale zdecydowanie to ten typ boli, ktory juz po prostu przeszkadza i nie dasz rady zapomniec w ciagu dnia

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i każde dobre słowo. Zrozumienie w całej tej okropnej sytuacji daje mi najwięcej i dziś chyba dzięki wszystkim waszym ciepłym myślom czuje się trochę lepiej. Przestałam tylko płakać nad swoją sytuacja, wstałam z mocnym postanowieniem dalszej walki 💪 Wypier... wyrzuciłam wszystkie testy z dwoma kreskami (było ich z 1500). Przygotowałam testy LH na nowy cykl. Ściągnęłam sobie jadłospis na najbliższy czas ze zdrowym jedzeniem bo wczoraj dla dobicia się chyba weszłam na wagę... I zobaczyłam na niej 70 kg (😭 w rok przytyłam 10 kg przez te wszystkie stresy). Po fit śniadaniu przez 40 minut jeździłam na rowerku stacjonarnym i upocilam się jak mysz, ale po tym wszystkim poczułam się lepiej. Serio lepiej, od rana czuje skurcze w macicy więc 🐒 zbliża się wielkimi krokami no i bardzo dobrze, niech już przyjdzie żebym mogła zamknąć ten nieszczęśliwy rozdział 🤐 W środę pojde jeszcze zbadać krew dla pewności, w piątek mam wizytę u gina. Podpowiedzcie mi z waszego doświadczenia bo mignęło mi gdzieś kiedyś że jeśli biorę Ovosicare to i tak przydałoby się dodać coś do supli, tylko co? 🤔
Podnoszę głowę i idę po swoje, dzięki dziewczyny ❤️

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i każde dobre słowo. Zrozumienie w całej tej okropnej sytuacji daje mi najwięcej i dziś chyba dzięki wszystkim waszym ciepłym myślom czuje się trochę lepiej. Przestałam tylko płakać nad swoją sytuacja, wstałam z mocnym postanowieniem dalszej walki 💪 Wypier... wyrzuciłam wszystkie testy z dwoma kreskami (było ich z 1500). Przygotowałam testy LH na nowy cykl. Ściągnęłam sobie jadłospis na najbliższy czas ze zdrowym jedzeniem bo wczoraj dla dobicia się chyba weszłam na wagę... I zobaczyłam na niej 70 kg (😭 w rok przytyłam 10 kg przez te wszystkie stresy). Po fit śniadaniu przez 40 minut jeździłam na rowerku stacjonarnym i upocilam się jak mysz, ale po tym wszystkim poczułam się lepiej. Serio lepiej, od rana czuje skurcze w macicy więc 🐒 zbliża się wielkimi krokami no i bardzo dobrze, niech już przyjdzie żebym mogła zamknąć ten nieszczęśliwy rozdział 🤐 W środę pojde jeszcze zbadać krew dla pewności, w piątek mam wizytę u gina. Podpowiedzcie mi z waszego doświadczenia bo mignęło mi gdzieś kiedyś że jeśli biorę Ovosicare to i tak przydałoby się dodać coś do supli, tylko co? 🤔
Podnoszę głowę i idę po swoje, dzięki dziewczyny ❤️
Brawo dla Ciebie ! Jesteś dzielna i dasz radę ze wszystkim ❤️
A my tu jesteśmy żeby tulać się wzajemnie kiedy tego potrzeba 😘💪

reklama
Do góry