reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Jeśli to kogoś pocieszy - ja absolutnie żadnych objawów nie miałam i w zasadzie prawie nie mam do tej pory, a jestem 13 dpo 🙂 także nie myśleć o objawach tylko testować 😃

reklama
W.ogole to.jeszcze jest taka lipa, że na środę za tydzień mam wizytę u dentysty umowioną na wyrwanie siódemki. Albo teraz albo za 3 miesiące dopiero 🤦 ząb jest zabezpieczony. Bo nie da rady zrobić w nim kanałówki.

No i co Wy o tym myślicie. W weekend owulacja. I 5-6 dni po owu gdzie już będzie moze zagnieżdżenie, ja dostanę mocne znieczulenie na wyrwanie? (haha ale optymistka co niiiieeeee?).

Z drugiej strony no co, przecież przed okresem nie wiadomo czy ciąża jest, to też tak zakładać co miesiąc to słabo
Możesz wspomnieć stomatologowi,że jest możliwość,że jesteś w ciąży - takie zabiegi są bezpieczne,gdy leczenie jest przystosowane:)
Myślę,że nic Ci nie grozi , jeżeli się uda ✊🏼🤞🏼🍀

A ja polecam zrobić. Jak masz możliwość to warto też dopłacić za pobranie wycinków cd138 i cd56 🙂
Miałas to w narkozie?!
Co by to mialo dac? On nie podejrzewa nic złego. Tylko że sprawdzić.
Spodziewałam się, że przez ten miesiąc już dawno ogarnęłaś sobie wszystko dentystycznie, bo pamiętam ten temat, a tu jednak zaskoczenie. :D
Skontrolowałaś torbiele, które miałaś? Wchłonęły się?
Kolejna rzecz - ja bym się cieszyła, że lekarz podchodzi poważnie i zaproponował histeroskopię. ;) Lepiej by było jakby kazał Ci czekać w nieskończoność? No pomyśl. ;)
Wiesz co, no właśnie miałam wizytę 2 tygodnie temu. I ja myślałam że mi.lekarz to wyrwie od razu. Ale on musiał sprawdzić tego zęba. Zajęło mu to długo.bo ząb ciężko ułożony. I powiedzial że nie można go leczyć bo żadne narzędzia nie wejdą. Chciałam od razu usunąć ale wizyta była za krótka bo ja się wcisnęłam. Cudem się udało umówić na koniec października. Bo reszta zajęta. No ale chyba jak jeszcze nie ma łożyska tylko gdzieś krąży zarodek albo jest tyle co zagnieżdżony to nic nie dotrze do niego?

Co do pęcherzyków to wizytę miałam mieć 2-3 dnia cyklu. Ale się tak pochorowałam że zadzwoniłam do.lekarza powiedział że absolutnie. Nie wzięłam więc Lametty. Straciłam głos. Kaszel, katar no okropne coś. Ponoc jakiś.covidowy wirus.
Dlatego poszłam teraz 11dc choć doleczona to ja nie jestem.

Miałas to w narkozie?!
Co by to mialo dac? On nie podejrzewa nic złego. Tylko że sprawdzić.

Wiesz co, no właśnie miałam wizytę 2 tygodnie temu. I ja myślałam że mi.lekarz to wyrwie od razu. Ale on musiał sprawdzić tego zęba. Zajęło mu to długo.bo ząb ciężko ułożony. I powiedzial że nie można go leczyć bo żadne narzędzia nie wejdą. Chciałam od razu usunąć ale wizyta była za krótka bo ja się wcisnęłam. Cudem się udało umówić na koniec października. Bo reszta zajęta. No ale chyba jak jeszcze nie ma łożyska tylko gdzieś krąży zarodek albo jest tyle co zagnieżdżony to nic nie dotrze do niego?

Co do pęcherzyków to wizytę miałam mieć 2-3 dnia cyklu. Ale się tak pochorowałam że zadzwoniłam do.lekarza powiedział że absolutnie. Nie wzięłam więc Lametty. Straciłam głos. Kaszel, katar no okropne coś. Ponoc jakiś.covidowy wirus.
Dlatego poszłam teraz 11dc choć doleczona to ja nie jestem.
No właśnie sprawdzenie jest według mnie kluczowe.
Weź pod uwagę, że dziewczyny za histeroskopię diagnostyczną płacą serio ciężkie pieniądze. Ja bym korzystała.

reklama
U mnie cykl bezowulacyjny się kłania. Nie wyłapałam piku 🙄 a śluz był jak marzenie (wiem ,że to o niczym nie świadczy) a tu zonk. W sumie to i tak seksu w domniemaną owulke nie było bo mój po pracy do 23 remontował pokój ,wykąpał się i padł nieprzytomny totalnie także w listopadzie mam nadzieję mieć lepsze wieści po wizycie u gina. Mam nadzieję,że ta torbiel się wchłania 🙄

Do góry