reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

reklama
@aiszka jak się czujesz? 🤗 Koniecznie dawaj nam dzisiaj znać. 🥹
byłam właśnie przed chwilą upuścić krew i czekam, tak jak w tygodniu byłam dość spokojna tak dziś w nocy nie mogłam spać ze stresu… oczywiście zrobiłam wczoraj test pierwszy raz od tygodnia i kreska jest już tak samo ciemna jak testowa, czy coś mi to dało? absolutnie nie 🤪 na 19 mam wizytę u lekarza ale wątpię że będzie coś widać więc to raczej tylko żeby uspokoić głowę i podjąć decyzje czy wrócić do progesteronu czy nie

byłam właśnie przed chwilą upuścić krew i czekam, tak jak w tygodniu byłam dość spokojna tak dziś w nocy nie mogłam spać ze stresu… oczywiście zrobiłam wczoraj test pierwszy raz od tygodnia i kreska jest już tak samo ciemna jak testowa, czy coś mi to dało? absolutnie nie 🤪 na 19 mam wizytę u lekarza ale wątpię że będzie coś widać więc to raczej tylko żeby uspokoić głowę i podjąć decyzje czy wrócić do progesteronu czy nie
Ja tam mam przeczucie, że będzie cud u Ciebie. A rzadko takie miewam. 🥹

Ja tam mam przeczucie, że będzie cud u Ciebie. A rzadko takie miewam. 🥹
dziekuje… mąż też bardzo pozytywnie nastawiony a ja boję się cieszyć, naczytałam się milion wątków z negatywnymi historiami ale znalazłam też kilka pozytywnych więc może akurat? myślę że i tak dzisiejsza wizyta będzie tylko formalnością i jak już to za tydzień byłoby coś widać

dziekuje… mąż też bardzo pozytywnie nastawiony a ja boję się cieszyć, naczytałam się milion wątków z negatywnymi historiami ale znalazłam też kilka pozytywnych więc może akurat? myślę że i tak dzisiejsza wizyta będzie tylko formalnością i jak już to za tydzień byłoby coś widać
Trzymam kciuki za to, że to będzie jednak jedna z tych pozytywnych 🥹 domyślam się, jak Ci się teraz czas dłuży...oby było dobrze🤞

Cześć laseczki! 💕
Muszę Was nadrobić, bo napisałyście tyle stron, że ledwo ogarniam 😅
Byłam w sobotę z mężem w klinice niepłodności i trafiliśmy na naprawdę super lekarza!

Ogólnie powiedział, że nawet jeśli mąż ma 0% morfologii, to nie znaczy, że faktycznie tak jest — bo laboratorium bada tylko część próbki nasienia. Kazał się tym nie przejmować, bo inne parametry są u niego perfekcyjne 👌

Zalecił mężowi kupić TenFertil ON i brać 2x dziennie, a także wybrać się do androloga na USG jąder.

U mnie powiedział, że moje AMH (2,70) nie jest może jakieś super wysokie jak na mój wiek (27 lat), więc dobrze, że trafiliśmy do niego w idealnym momencie. Reszta wyników jest okej.
Od razu przepisał mi coś na obniżenie prolaktyny, bo im niższa, tym szybciej można zajść w ciążę — dostałam Dostinex, 1 tabletka tygodniowo.

Lekarz zaproponował też zrobienie drożności jajowodów pianką Exem Foam, bo nawet jeśli nie są zatkane, to ta pianka daje super „poślizg” dla komórki jajowej nawet do 6 miesięcy 😊

Powiedział też, że jeśli w ciągu 3–5 miesięcy nie będę w ciąży, to wtedy pomyślimy o inseminacji, ale na ten moment nie widzi takiej potrzeby.
Najważniejsze to słuchać jego zaleceń:
– bez stresu,
– zero papierosów 🚭,
– alkohol można raz w tygodniu dla odstresowania 😂,
– mąż ma nie przegrzewać jąder i nosić luźną bieliznę,
– i przede wszystkim: cieszyć się życiem, a nie smucić! ❤️

Witajcie dziewczyny 😊
Podpowiedzcie czy mi się wydaje, czy coś tam widać?

Załączniki

• IMG_4765.jpeg
    IMG_4765.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 82
  • IMG_4766.jpeg
    IMG_4766.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 81
  • IMG_4767.jpeg
    IMG_4767.jpeg
    1 023 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Do góry