reklama
aiszka
Fanka BB :)
byłam właśnie przed chwilą upuścić krew i czekam, tak jak w tygodniu byłam dość spokojna tak dziś w nocy nie mogłam spać ze stresu… oczywiście zrobiłam wczoraj test pierwszy raz od tygodnia i kreska jest już tak samo ciemna jak testowa, czy coś mi to dało? absolutnie nie
kami1094
Ja tam mam przeczucie, że będzie cud u Ciebie. A rzadko takie miewam.byłam właśnie przed chwilą upuścić krew i czekam, tak jak w tygodniu byłam dość spokojna tak dziś w nocy nie mogłam spać ze stresu… oczywiście zrobiłam wczoraj test pierwszy raz od tygodnia i kreska jest już tak samo ciemna jak testowa, czy coś mi to dało? absolutnie niena 19 mam wizytę u lekarza ale wątpię że będzie coś widać więc to raczej tylko żeby uspokoić głowę i podjąć decyzje czy wrócić do progesteronu czy nie
aiszka
dziekuje… mąż też bardzo pozytywnie nastawiony a ja boję się cieszyć, naczytałam się milion wątków z negatywnymi historiami ale znalazłam też kilka pozytywnych więc może akurat? myślę że i tak dzisiejsza wizyta będzie tylko formalnością i jak już to za tydzień byłoby coś widaćJa tam mam przeczucie, że będzie cud u Ciebie. A rzadko takie miewam.![]()
Kinga0402
Trzymam kciuki za to, że to będzie jednak jedna z tych pozytywnychdziekuje… mąż też bardzo pozytywnie nastawiony a ja boję się cieszyć, naczytałam się milion wątków z negatywnymi historiami ale znalazłam też kilka pozytywnych więc może akurat? myślę że i tak dzisiejsza wizyta będzie tylko formalnością i jak już to za tydzień byłoby coś widać
RóżowaAura
Cześć laseczki! 
Muszę Was nadrobić, bo napisałyście tyle stron, że ledwo ogarniam
Byłam w sobotę z mężem w klinice niepłodności i trafiliśmy na naprawdę super lekarza!
Ogólnie powiedział, że nawet jeśli mąż ma 0% morfologii, to nie znaczy, że faktycznie tak jest — bo laboratorium bada tylko część próbki nasienia. Kazał się tym nie przejmować, bo inne parametry są u niego perfekcyjne
Zalecił mężowi kupić TenFertil ON i brać 2x dziennie, a także wybrać się do androloga na USG jąder.
U mnie powiedział, że moje AMH (2,70) nie jest może jakieś super wysokie jak na mój wiek (27 lat), więc dobrze, że trafiliśmy do niego w idealnym momencie. Reszta wyników jest okej.
Od razu przepisał mi coś na obniżenie prolaktyny, bo im niższa, tym szybciej można zajść w ciążę — dostałam Dostinex, 1 tabletka tygodniowo.
Lekarz zaproponował też zrobienie drożności jajowodów pianką Exem Foam, bo nawet jeśli nie są zatkane, to ta pianka daje super „poślizg” dla komórki jajowej nawet do 6 miesięcy
Powiedział też, że jeśli w ciągu 3–5 miesięcy nie będę w ciąży, to wtedy pomyślimy o inseminacji, ale na ten moment nie widzi takiej potrzeby.
Najważniejsze to słuchać jego zaleceń:
– bez stresu,
– zero papierosów
,
– alkohol można raz w tygodniu dla odstresowania
,
– mąż ma nie przegrzewać jąder i nosić luźną bieliznę,
– i przede wszystkim: cieszyć się życiem, a nie smucić!
Muszę Was nadrobić, bo napisałyście tyle stron, że ledwo ogarniam
Byłam w sobotę z mężem w klinice niepłodności i trafiliśmy na naprawdę super lekarza!
Ogólnie powiedział, że nawet jeśli mąż ma 0% morfologii, to nie znaczy, że faktycznie tak jest — bo laboratorium bada tylko część próbki nasienia. Kazał się tym nie przejmować, bo inne parametry są u niego perfekcyjne
Zalecił mężowi kupić TenFertil ON i brać 2x dziennie, a także wybrać się do androloga na USG jąder.
U mnie powiedział, że moje AMH (2,70) nie jest może jakieś super wysokie jak na mój wiek (27 lat), więc dobrze, że trafiliśmy do niego w idealnym momencie. Reszta wyników jest okej.
Od razu przepisał mi coś na obniżenie prolaktyny, bo im niższa, tym szybciej można zajść w ciążę — dostałam Dostinex, 1 tabletka tygodniowo.
Lekarz zaproponował też zrobienie drożności jajowodów pianką Exem Foam, bo nawet jeśli nie są zatkane, to ta pianka daje super „poślizg” dla komórki jajowej nawet do 6 miesięcy
Powiedział też, że jeśli w ciągu 3–5 miesięcy nie będę w ciąży, to wtedy pomyślimy o inseminacji, ale na ten moment nie widzi takiej potrzeby.
Najważniejsze to słuchać jego zaleceń:
– bez stresu,
– zero papierosów
– alkohol można raz w tygodniu dla odstresowania
– mąż ma nie przegrzewać jąder i nosić luźną bieliznę,
– i przede wszystkim: cieszyć się życiem, a nie smucić!
reklama
Zestresowana13
Przeczytaj pierwszą stronę wątku!Witajcie dziewczyny
Podpowiedzcie czy mi się wydaje, czy coś tam widać?