kami1094
Fanka BB :)
Spokojnie. Powodzenia. trzymamy kciukiOk rozumiem
Przepraszam nie wiedziałam ze trzeba się zapisać, bo nie znalazłam takiego wątku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Spokojnie. Powodzenia. trzymamy kciukiOk rozumiem
Przepraszam nie wiedziałam ze trzeba się zapisać, bo nie znalazłam takiego wątku
MedisticumSuper, a w jakiej klinice byliście?
SuperCześć laseczki!
Muszę Was nadrobić, bo napisałyście tyle stron, że ledwo ogarniam
Byłam w sobotę z mężem w klinice niepłodności i trafiliśmy na naprawdę super lekarza!
Ogólnie powiedział, że nawet jeśli mąż ma 0% morfologii, to nie znaczy, że faktycznie tak jest — bo laboratorium bada tylko część próbki nasienia. Kazał się tym nie przejmować, bo inne parametry są u niego perfekcyjne
Zalecił mężowi kupić TenFertil ON i brać 2x dziennie, a także wybrać się do androloga na USG jąder.
U mnie powiedział, że moje AMH (2,70) nie jest może jakieś super wysokie jak na mój wiek (27 lat), więc dobrze, że trafiliśmy do niego w idealnym momencie. Reszta wyników jest okej.
Od razu przepisał mi coś na obniżenie prolaktyny, bo im niższa, tym szybciej można zajść w ciążę — dostałam Dostinex, 1 tabletka tygodniowo.
Lekarz zaproponował też zrobienie drożności jajowodów pianką Exem Foam, bo nawet jeśli nie są zatkane, to ta pianka daje super „poślizg” dla komórki jajowej nawet do 6 miesięcy
Powiedział też, że jeśli w ciągu 3–5 miesięcy nie będę w ciąży, to wtedy pomyślimy o inseminacji, ale na ten moment nie widzi takiej potrzeby.
Najważniejsze to słuchać jego zaleceń:
– bez stresu,
– zero papierosów,
– alkohol można raz w tygodniu dla odstresowania,
– mąż ma nie przegrzewać jąder i nosić luźną bieliznę,
– i przede wszystkim: cieszyć się życiem, a nie smucić!
 cieszę się że macie fajnego lekarza. Ja mojego też bardzo polubiłam. Trzymam za was kciuki. U nas była rozmowa o wynikach nasienia u mojego lekarza, u lekarza endokrynologa ginekologa od płodności w innej klinice, z andrologiem urologiem z Warszawy gadaliśmy i jeszcze jednym andrologiem z in victy przy usg u wszyscy powtarzają to samo na temat morfologii więc my też tego się trzymamy
 cieszę się że macie fajnego lekarza. Ja mojego też bardzo polubiłam. Trzymam za was kciuki. U nas była rozmowa o wynikach nasienia u mojego lekarza, u lekarza endokrynologa ginekologa od płodności w innej klinice, z andrologiem urologiem z Warszawy gadaliśmy i jeszcze jednym andrologiem z in victy przy usg u wszyscy powtarzają to samo na temat morfologii więc my też tego się trzymamy 
Wierze, że uda się wam i nam mieć bobasaSupercieszę się że macie fajnego lekarza. Ja mojego też bardzo polubiłam. Trzymam za was kciuki. U nas była rozmowa o wynikach nasienia u mojego lekarza, u lekarza endokrynologa ginekologa od płodności w innej klinice, z andrologiem urologiem z Warszawy gadaliśmy i jeszcze jednym andrologiem z in victy przy usg u wszyscy powtarzają to samo na temat morfologii więc my też tego się trzymamy

A dali wam jakie suple ?
A dali wam jakie suple ?Tak, mąż bierze androvit już półtorej miesiąca do tego koenzym q10, l karnityne, l karnityne ALC, i do tego jeszcze kwas omega3. Za jakieś półtorej miesiąca przekonamy się czy pomogło na kiepską morfologię.Wierze, że uda się wam i nam mieć bobasaA dali wam jakie suple ?
Część, chciałaby dołączył do grupy staraczkowejniestety dzisiaj testowanie i się nie udało w tym cyklu. Klika słów o mnie. Mam już jedna 4 letnia córeczkę i podjęliśmy decyzję z partnerem że spróbujemy postarać się o drugie. Pierwsza ciąża starania 2 lata, z ciążą pozamaciczna w trakcie więc teraz celujemy tylko w owulację z lewego jajnika. Teraz to był nasz pierwszy cykl prób. Podpowiedzieć piesze jak się dodać do pierwszego posta o testowaniu żeby oficjalnie do Was dołączyć
na razie nie mówimy rodzinie i przyjaciołom wiec bardzo potrzebuje miejsca żeby móc się wygadać

fajnie, że dołączyłaś
 fajnie, że dołączyłaś 

Hej hejCzęść, chciałaby dołączył do grupy staraczkowejniestety dzisiaj testowanie i się nie udało w tym cyklu. Klika słów o mnie. Mam już jedna 4 letnia córeczkę i podjęliśmy decyzję z partnerem że spróbujemy postarać się o drugie. Pierwsza ciąża starania 2 lata, z ciążą pozamaciczna w trakcie więc teraz celujemy tylko w owulację z lewego jajnika. Teraz to był nasz pierwszy cykl prób. Podpowiedzieć piesze jak się dodać do pierwszego posta o testowaniu żeby oficjalnie do Was dołączyć
na razie nie mówimy rodzinie i przyjaciołom wiec bardzo potrzebuje miejsca żeby móc się wygadać

Mam nadzieję że podzie mi tym razem szybciej niż przy pierwszych staraniach. Bo jednak juz mam 38 lat na karku, dlatego od początku jestem pod opieką zaufanego lekarza - monitoring owulacji i też w czwartek partner idzie na badania nasienia żeby sprawdzić co się przez te 4 lata zadziałoCześćfajnie, że dołączyłaś
Powodzenia
Dziękuję, ja za Was równieżSpokojnie. Powodzenia. trzymamy kciuki