reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

I jak kreska będzie taka sama jak testowa to znaczy że za 36h będzie owulacja tak? Czy robić aż będzie ciemniejsza niż testowa? Kurde już zapomniałam o co w tym chodziło 🙈
Jak będzie taka sama lub mocniejsza to znaczy że masz pik i wówczas owulacja pojawia się między 24-48h ale czytałam że może być nawet szybciej po piku niż te 24h i w drugą stronę czytałam że nawet do 36h owulacja może się pojawić

reklama
No i najważniejsze pytanie kiedy zaciągnąć męża do łóżka? 😁
Widzisz znowu pytanie kiedy przy takiej kresce jak dzisiaj będziesz miała pik, bo u mnie ze względu na to że pik dość szybko pojawia się po takiej kresce to ja działałabym już dzisiaj, ale znowu wiem że dziewczyny stawiają na dzień piku i dzień po piku, to takie główne seksy 😁

No i najważniejsze pytanie kiedy zaciągnąć męża do łóżka? 😁
Gdybym przy takiej kresce jak Ty masz dzisiaj czekała aż zobaczę pik, ten pewnie pojawilby się późnym wieczorem lub w nocy, to seksy dopiero byłby jutro, a że my je uskuteczniamy tylko w nocy to byłoby to długo po piku i generalnie mogłoby to być już trochę późno w przypadku gdyby owulacja pojawiła się szybciej niż te 24h bo przecież plemniki też potrzebują czasu, także ja stawiam na pierwszy najważniejszy seks w dniu kiedy kreska już jest ładna ale jeszcze nie jest to pik

I jak kreska będzie taka sama jak testowa to znaczy że za 36h będzie owulacja tak? Czy robić aż będzie ciemniejsza niż testowa? Kurde już zapomniałam o co w tym chodziło 🙈
Wystarczy jak będzie tak samo ciemna :). Używasz aplikacji premom?
Tylko ostrożnie z tymi testami, bo one nie wybarwiają się tak jak domowe laboratorium i easy home. U mnie w ostatnim cyklu pik był na nich ledwo do wychwycenia.
Owu 24-36 h od pierwszego pozytywnego owulacyjnego - dlatego wystarczy tak samo ciemna druga kreska, nie musi być ciemniejsza. Aplikacja zawsze oznaczy pik na najciemniejszym teście, ale liczymy od początku piku.
Seksy kluczowe w dzień piku. Warto działać też wcześniej - ja zaczynałam w 11dc (owu w 14dc), ale dzień piku wg mnie jest decydujący, w sensie potem może być za późno. Pamiętaj, że plemniki nie są zdolne do zapłodnienia od razu po stosunku (dojrzewają w tobie przez +-6h).

reklama
Do góry