reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

reklama
Pytanie mam: czyli peak już był? Bo dziś ten ostatni wyszedł blado, zrobiłam za waszą namową jeszcze wczoraj drugi

Załączniki

• IMG-20250809-WA0000.jpg
    IMG-20250809-WA0000.jpg
    184,1 KB · Wyświetleń: 59
a ja właśnie przeczytałam moje wyniki i jestem załamana ... nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a teraz nagle taki skok ...
Mój wynik: TSH 3,4 (zakres 0,55-4,78)
Ft3 3,5 (zakres: 2,3-4,2)
Ft4 0,99 (zakres: 0,89-1,76)

Nie wiem co dalej robić.. endokrynolog?
Nigdy nie było problemu u mnie z tarczycą (tylko w ciążach miałam lekko podwyższone TSH i brałam eutyrox)

Ostatnio badałam chyba w styczniu i było koło 2, a w kwietniu 2,3. A teraz taki przeskok na 3,4

Może ktoś podpowie co dalej robić? :(

a ja właśnie przeczytałam moje wyniki i jestem załamana ... nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a teraz nagle taki skok ...
Mój wynik: TSH 3,4 (zakres 0,55-4,78)
Ft3 3,5 (zakres: 2,3-4,2)
Ft4 0,99 (zakres: 0,89-1,76)

Nie wiem co dalej robić.. endokrynolog?
Nigdy nie było problemu u mnie z tarczycą (tylko w ciążach miałam lekko podwyższone TSH i brałam eutyrox)

Ostatnio badałam chyba w styczniu i było koło 2, a w kwietniu 2,3. A teraz taki przeskok na 3,4

Może ktoś podpowie co dalej robić? :(
Tsh wydziela się skokowo, jednak jest faktycznie trochę wysokie, ja bym zbadała ponownie za jakiś czas i jeśli znowu będzie podwyższone to umówiona się do Endo.

Część kobietki, dziś mi już wszytsko przeszło, emocje się uspokoiły. Rano zrobiłam test, oczywiście negatywny, ale mój mówi, zrób jeszcze z drugiej firmy dla pewności bo idziemy na grilla i żebyś się nie katowała przed wypiciem łapki wina. Tak robiłam test, że zrobiłam LH zamiast HCG. I wylałam próbkę. Teraz nie mam ,,przelegujacych siuskow w pęcherzu" na powtórkę testu. No, a Żeby było ciekawiej wyszedł pozytywny? Ja się poddaje, chyba jednak ostatnie miesiące w firmie mnie wywróciły hormonalnie... W pon. Dzwonię do gina niech mnie bierze na cały komplet badań znowu bo cykl mi się całkiem chyba rozwalił. Żałuję, że nie robiłam testów cały ten cykl bo mogłoby być śmiesznie. Do puki nie przyglądałam się swoim cyklon wydawało mi się, że są książkowe. Ale teraz zaczynam mieć wątpliwości. Chociaż wyniki rok temu miałam idealne to chyba czas na powtórkę.

reklama
Część kobietki, dziś mi już wszytsko przeszło, emocje się uspokoiły. Rano zrobiłam test, oczywiście negatywny, ale mój mówi, zrób jeszcze z drugiej firmy dla pewności bo idziemy na grilla i żebyś się nie katowała przed wypiciem łapki wina. Tak robiłam test, że zrobiłam LH zamiast HCG. I wylałam próbkę. Teraz nie mam ,,przelegujacych siuskow w pęcherzu" na powtórkę testu. No, a Żeby było ciekawiej wyszedł pozytywny? Ja się poddaje, chyba jednak ostatnie miesiące w firmie mnie wywróciły hormonalnie... W pon. Dzwonię do gina niech mnie bierze na cały komplet badań znowu bo cykl mi się całkiem chyba rozwalił. Żałuję, że nie robiłam testów cały ten cykl bo mogłoby być śmiesznie. Do puki nie przyglądałam się swoim cyklon wydawało mi się, że są książkowe. Ale teraz zaczynam mieć wątpliwości. Chociaż wyniki rok temu miałam idealne to chyba czas na powtórkę.
Ten LH wyszedł pozytywny?

Do góry