reklama
niezapominajka876
Fanka BB :)
no właśnie niby to jest inne laboratorium albo wynik z luxmedu mam z diagnostyki więc wychodzi na to, że to będzie to same laboratoriumNie robimy przyrostów w innych laboratoriach, bo będziesz sie stresować.

niezapominajka876
Wydaje mi się że wczoraj, ale te testy się słabo wybarwiająPytanie mam: czyli peak już był? Bo dziś ten ostatni wyszedł blado, zrobiłam za waszą namową jeszcze wczoraj drugi
callina
a ja właśnie przeczytałam moje wyniki i jestem załamana ... nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a teraz nagle taki skok ...
Mój wynik: TSH 3,4 (zakres 0,55-4,78)
Ft3 3,5 (zakres: 2,3-4,2)
Ft4 0,99 (zakres: 0,89-1,76)
Nie wiem co dalej robić.. endokrynolog?
Nigdy nie było problemu u mnie z tarczycą (tylko w ciążach miałam lekko podwyższone TSH i brałam eutyrox)
Ostatnio badałam chyba w styczniu i było koło 2, a w kwietniu 2,3. A teraz taki przeskok na 3,4
Może ktoś podpowie co dalej robić?
Nigdy nie było problemu u mnie z tarczycą (tylko w ciążach miałam lekko podwyższone TSH i brałam eutyrox)
Ostatnio badałam chyba w styczniu i było koło 2, a w kwietniu 2,3. A teraz taki przeskok na 3,4
Może ktoś podpowie co dalej robić?
kin28
Nie, u nas praktycznie codziennie jestZ ciekawości Wasi mężowie/partnerzy też potrzebują dnia odpoczynku?

niezapominajka876
Tsh wydziela się skokowo, jednak jest faktycznie trochę wysokie, ja bym zbadała ponownie za jakiś czas i jeśli znowu będzie podwyższone to umówiona się do Endo.a ja właśnie przeczytałam moje wyniki i jestem załamana ... nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a teraz nagle taki skok ...
Może ktoś podpowie co dalej robić?![]()
niecierpliwamatka
Część kobietki, dziś mi już wszytsko przeszło, emocje się uspokoiły. Rano zrobiłam test, oczywiście negatywny, ale mój mówi, zrób jeszcze z drugiej firmy dla pewności bo idziemy na grilla i żebyś się nie katowała przed wypiciem łapki wina. Tak robiłam test, że zrobiłam LH zamiast HCG. I wylałam próbkę. Teraz nie mam ,,przelegujacych siuskow w pęcherzu" na powtórkę testu. No, a Żeby było ciekawiej wyszedł pozytywny? Ja się poddaje, chyba jednak ostatnie miesiące w firmie mnie wywróciły hormonalnie... W pon. Dzwonię do gina niech mnie bierze na cały komplet badań znowu bo cykl mi się całkiem chyba rozwalił. Żałuję, że nie robiłam testów cały ten cykl bo mogłoby być śmiesznie. Do puki nie przyglądałam się swoim cyklon wydawało mi się, że są książkowe. Ale teraz zaczynam mieć wątpliwości. Chociaż wyniki rok temu miałam idealne to chyba czas na powtórkę.
niecierpliwamatka
@niezapominajka876 piękny wynik, gratulacje!
reklama
callina
Ten LH wyszedł pozytywny?Część kobietki, dziś mi już wszytsko przeszło, emocje się uspokoiły. Rano zrobiłam test, oczywiście negatywny, ale mój mówi, zrób jeszcze z drugiej firmy dla pewności bo idziemy na grilla i żebyś się nie katowała przed wypiciem łapki wina. Tak robiłam test, że zrobiłam LH zamiast HCG. I wylałam próbkę. Teraz nie mam ,,przelegujacych siuskow w pęcherzu" na powtórkę testu. No, a Żeby było ciekawiej wyszedł pozytywny? Ja się poddaje, chyba jednak ostatnie miesiące w firmie mnie wywróciły hormonalnie... W pon. Dzwonię do gina niech mnie bierze na cały komplet badań znowu bo cykl mi się całkiem chyba rozwalił. Żałuję, że nie robiłam testów cały ten cykl bo mogłoby być śmiesznie. Do puki nie przyglądałam się swoim cyklon wydawało mi się, że są książkowe. Ale teraz zaczynam mieć wątpliwości. Chociaż wyniki rok temu miałam idealne to chyba czas na powtórkę.