callina
Fanka BB :)
spoko

boje się, że to może być przyczyna, że się nie udaje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
spoko
Warto umówić się do endokrynologa.spoko
Szczerze mówiąc to wątpię. To TSH nie jest jakieś tragiczne, warto na pewno wybrać się na wizytę do endo i zrobić USG dla świętego spokoju, ale na spokojnie. Tzn pewnie dostaniesz leki, bo jednak lepiej, żeby przy staraniach TSH było poniżej 2spoko
Chyba nie ma na co czekac.Warto umówić się do endokrynologa.
Ja ze swojej strony polecam suplementację jodem i selenem - ja w dwa miesiące zbiłam TSH z 3,0 do 1,3dziękuję dziewczynyzrobię jeszcze w poniedziałek wyniki i będę szukać endokrynologa
Tez suplementowalam od stycznia i niestety nie pomogłoJa ze swojej strony polecam suplementację jodem i selenem - ja w dwa miesiące zbiłam TSH z 3,0 do 1,3![]()
Koniecznie endokrynolog.. tarczyca lub hamowaća ja właśnie przeczytałam moje wyniki i jestem załamana ... nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a teraz nagle taki skok ...
Mój wynik: TSH 3,4 (zakres 0,55-4,78)
Ft3 3,5 (zakres: 2,3-4,2)
Ft4 0,99 (zakres: 0,89-1,76)
Nie wiem co dalej robić.. endokrynolog?
Nigdy nie było problemu u mnie z tarczycą (tylko w ciążach miałam lekko podwyższone TSH i brałam eutyrox)
Ostatnio badałam chyba w styczniu i było koło 2, a w kwietniu 2,3. A teraz taki przeskok na 3,4
Może ktoś podpowie co dalej robić?![]()
A jak to brac? W sensie jakie dawki przyjmowalas?Ja ze swojej strony polecam suplementację jodem i selenem - ja w dwa miesiące zbiłam TSH z 3,0 do 1,3![]()