reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

reklama
spoko 😄

boje się, że to może być przyczyna, że się nie udaje
Szczerze mówiąc to wątpię. To TSH nie jest jakieś tragiczne, warto na pewno wybrać się na wizytę do endo i zrobić USG dla świętego spokoju, ale na spokojnie. Tzn pewnie dostaniesz leki, bo jednak lepiej, żeby przy staraniach TSH było poniżej 2

Lepiej iść do endokrynologa. Ja badałam tsh co jakiś czas, mialam w normie. Badalam bo mama ma hashimoto
W styczniu nagle zaczęło rosnąć. Najpierw powyżej 2, za miesiac powyżej 3... endo kazała sprawdzac i miec je na oku, po 3 miesiącach tsh juz poszybowało pod 4. Włączony eutyrox, z nim tsh 1.7 ale ostatnio znowu poszło w górę i jest prawie 3 :/

a ja właśnie przeczytałam moje wyniki i jestem załamana ... nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a teraz nagle taki skok ...
Mój wynik: TSH 3,4 (zakres 0,55-4,78)
Ft3 3,5 (zakres: 2,3-4,2)
Ft4 0,99 (zakres: 0,89-1,76)

Nie wiem co dalej robić.. endokrynolog?
Nigdy nie było problemu u mnie z tarczycą (tylko w ciążach miałam lekko podwyższone TSH i brałam eutyrox)

Ostatnio badałam chyba w styczniu i było koło 2, a w kwietniu 2,3. A teraz taki przeskok na 3,4

Może ktoś podpowie co dalej robić? :(
Koniecznie endokrynolog.. tarczyca lub hamować 😣 dobrze, że zrobiłaś, zaczniesz brać i wszystko wróci na swoje tory ❤️

@niezapominajka876 czekaj spokojnie i zrób w tym samym laboratorium bo każdy może mieć inne wyniki 🫢

@unikke1 nadal czekamy i trzymamy mocno kciuki 🤞🥰

Dzień dobry Kochane ❤️ ja po nocy i znowu dzisiaj na noc do pracy.. już jadę oparami i czekam bo za tydzień zaczynam dwutygodniowy urlop 😁

Widzę, że nie ja mam problem z owulkami w tym miesiącu.. ja za chwilę oszaleje i nie wiem o co chodzi. W tamtym cyklu zaczęło się wybarwiać, peak i owulka. W tym miesiącu codziennie rośnie, a rano znowu małe przyrosty tak jakby chciało a nie może.. dzisiaj max jutro wg USG powinna być owulka 😣😣

Załączniki

• IMG_2691.jpeg
    IMG_2691.jpeg
    313,1 KB · Wyświetleń: 15
reklama
Ja ze swojej strony polecam suplementację jodem i selenem - ja w dwa miesiące zbiłam TSH z 3,0 do 1,3 🥰
A jak to brac? W sensie jakie dawki przyjmowalas?
Ja tarczyce zawsze mialam blizej gornej granicy, jak zwykle „w normie, wiec nie bedziemy leczyc” 😂 ale prawdopodobnie jest tak dlatego, ze mam wielkosciowo tarczyce bardzo mala tzn na granicy wielkosci, ale mala, tak wyszlo z usg, ft3 i 4 sa do siebie spoko, jedynie to tsh zwykle wieksze… byc moze przez wielkosc produkuje mniej niz powinna.. ale endo nie kazala tego ruszac

Do góry