reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Koniecznie endokrynolog.. tarczyca lub hamować 😣 dobrze, że zrobiłaś, zaczniesz brać i wszystko wróci na swoje tory ❤️

@niezapominajka876 czekaj spokojnie i zrób w tym samym laboratorium bo każdy może mieć inne wyniki 🫢

@unikke1 nadal czekamy i trzymamy mocno kciuki 🤞🥰

Dzień dobry Kochane ❤️ ja po nocy i znowu dzisiaj na noc do pracy.. już jadę oparami i czekam bo za tydzień zaczynam dwutygodniowy urlop 😁

Widzę, że nie ja mam problem z owulkami w tym miesiącu.. ja za chwilę oszaleje i nie wiem o co chodzi. W tamtym cyklu zaczęło się wybarwiać, peak i owulka. W tym miesiącu codziennie rośnie, a rano znowu małe przyrosty tak jakby chciało a nie może.. dzisiaj max jutro wg USG powinna być owulka 😣😣
Kochana, u mnie to norma, że takie wahania są w tych owulakach. Wszystko zależy od moczu, czy stężony czy nie. Dobrze, że robisz sobie to USG i wiesz co i jak, bo możesz sobie porównać USG z owulakami i już będziesz wiedziała czy testy pokazują Ci prawdę.

reklama
A jak to brac? W sensie jakie dawki przyjmowalas?
Ja tarczyce zawsze mialam blizej gornej granicy, jak zwykle „w normie, wiec nie bedziemy leczyc” 😂 ale prawdopodobnie jest tak dlatego, ze mam wielkosciowo tarczyce bardzo mala tzn na granicy wielkosci, ale mala, tak wyszlo z usg, ft3 i 4 sa do siebie spoko, jedynie to tsh zwykle wieksze… byc moze przez wielkosc produkuje mniej niz powinna.. ale endo nie kazala tego ruszac
Ja brałam 1 tabletkę selenu rano i 3 krople jodu pod język 😁 moja znajoma dietetyk zajmująca się suplementacją powiedziała, że mogę się pokusić nawet o 10 kropli dziennie, ale się nie odważyłam 😅 taka mała dawka spokojnie wystarczyła mi żeby wyrównać niedobory

ja miałam taką dziwną sytuację chyba w marcu, że ten LH wyszedł taki mocny pik właśnie, jakieś dziwne plamienia tydzień przed okresem, a beta w dniu miesiączki była 1 z hakiem. nie było znaku mniejszości. I się też tak zastanawiałam czy tam się coś przypadkiem nie wydarzyło, jakieś takie mikroporonienie. ale to takie gdybanie i chyba za bardzo już rozgrzebywanie wszystkiego.. na głowę można dostać 🙈
Co Ty rozumiesz przez mikroporonienie? Biochem? 😀 Bo mnie to hasło fascynuje. 😆
Niestety według medycyny ciąża jest od bety 5, wszystko poniżej to ani biochemiczna, ani żadna. Nie ma co dorabiać teorii spiskowych. 🤗

Ostatnia edycja:
Ja brałam 1 tabletkę selenu rano i 3 krople jodu pod język 😁 moja znajoma dietetyk zajmująca się suplementacją powiedziała, że mogę się pokusić nawet o 10 kropli dziennie, ale się nie odważyłam 😅 taka mała dawka spokojnie wystarczyła mi żeby wyrównać niedobory
właśnie czekam jeszcze na wynik selenu, bo był w pakiecie razem z TSH 😄 zobaczymy jak to wygląda

dziękujemy dobra duszo za podpowiedź odnośnie suplementacji! 🥰

@Patii26 to blisko, ja też ze Śląska okolice Tychów więc jest nadzieja na pogodę 🥰

Biochemy jak są udokumentowane np betą to powinny liczyć się jako ciąża. Choć niektórzy lekarze liczą jak jest założona karta ciąży czyli moment pojawienia się serduszka 😊
Ale przy pozamacicznej karty nie ma a to zdecydowanie jest ciąża to jak to liczyć 🤷‍♀️

@callina tak, no pozytywny, obie kreski takie same. Jutro powtórzę, może jednak zamiast okresu będzie owulacja? Już sama nie wiem...
@niezapominajka876 wiem, przecież nigdzie nie pisałam, że to ciąża, pisałam wręcz, że na bank nie, bo testy ciążowe są negatywne, i wręcz czekam na okres bo szkoda czasu na taki pokręcony cykl. Właśnie tego nie rozumiem, czy to ponowna owulacja czy jaka cholera..

reklama
@callina tak, no pozytywny, obie kreski takie same. Jutro powtórzę, może jednak zamiast okresu będzie owulacja? Już sama nie wiem...
@niezapominajka876 wiem, przecież nigdzie nie pisałam, że to ciąża, pisałam wręcz, że na bank nie, bo testy ciążowe są negatywne, i wręcz czekam na okres bo szkoda czasu na taki pokręcony cykl. Właśnie tego nie rozumiem, czy to ponowna owulacja czy jaka cholera..
Może masz 3 owulacje jak @Lunaa09? 😝

Do góry