reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Może masz 3 owulacje jak @Lunaa09? 😝
Wiesz, że zaczynam się zastanawiać. Siedzę na komendzie bo złapaliśmy złodzieja na gorącym uczynku, i składamy zeznania( cały dzień w d. ) i czytam trochę, wychodzi, że to zwykle się nie zdarza w takich odstępach od siebie, ale ludzkie ciało nadal jest zagadką, a zwłaszcza kobiety.

reklama
@callina tak, no pozytywny, obie kreski takie same. Jutro powtórzę, może jednak zamiast okresu będzie owulacja? Już sama nie wiem...
@niezapominajka876 wiem, przecież nigdzie nie pisałam, że to ciąża, pisałam wręcz, że na bank nie, bo testy ciążowe są negatywne, i wręcz czekam na okres bo szkoda czasu na taki pokręcony cykl. Właśnie tego nie rozumiem, czy to ponowna owulacja czy jaka cholera..
A wcześniej w tym cyklu wylapalas pik na testach? Czy nie robiłaś?

Wiesz, że zaczynam się zastanawiać. Siedzę na komendzie bo złapaliśmy złodzieja na gorącym uczynku, i składamy zeznania( cały dzień w d. ) i czytam trochę, wychodzi, że to zwykle się nie zdarza w takich odstępach od siebie, ale ludzkie ciało nadal jest zagadką, a zwłaszcza kobiety.
Wiesz ja tak miałam z 2 cykle temu. Okres dostałam o czasie i nie mam pojęcia dlaczego tak te testy wychodziły. Teraz już robię do piku i koniec.

A wcześniej w tym cyklu wylapalas pik na testach? Czy nie robiłaś?
Miałam nie robić, zwykle mam 13dc pik, ale przypomniałam sobie jakoś później, ostatecznie złapałam pik 16dc, później było słabiej aż całkiem czysto. Miałam czasem przed @lekko różowa kreske ale nie aż tak... Ogólnie poczekamy zobaczymy, mój twierdzi, że jak wrócimy do domu można podziałać jakby to jednak były płodne, on tam przeciwwskazań nie widzi;o hahaha...

A macie jakąś wiedzę na temat suplementowania oleju z wiesiołka? Ile dziennie?
aaa dobra już znalazłam poprzednią odpowiedź od niezawodnej @Kejti9247 🫶

Zacytuję gdyby ktoś potrzebował:
"Oeparol 3 razy dziennie po 2 kapsułki albo taki olej z wiesiołka tłoczony na zimno 2 łyżki dziennie 😄 zależy, czy tolerujesz taki olej wypity na łyżce, nie każdemu przejdzie przez gardło 😅"

I dopytam jeszcze: czy jeśli na opakowaniu napisane jest 2,5ml to można aż dwie łyżki?
Czy polecasz jakiś konkretny olej do picia? Ja z tych co przełknę 😂
Dali mi w aptece z Oleovitum

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, może pytanie z tych głupszych, ale....czy z Was też tak wszystko wylatuje zaraz po? Mam wrażenie że nic nie dopłynie do komórki jajowej i marnuje plemniki męża 🤦‍♀️😅

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, może pytanie z tych głupszych, ale....czy z Was też tak wszystko wylatuje zaraz po? Mam wrażenie że nic nie dopłynie do jajeczka i marnuje plemniki męża 🤦‍♀️😅
My po seksie, zaraz po wyciągnięciu szybko narzeczony daje mi poduszkę z kanapy pod tyłek i daje nogi do góry, wtedy faktycznie tak dużo nie zdąży wypłynąć. Ale jakbym leżała na plecach to normalnie by wszystko wypłynęło 😜

Do góry