reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Mysle, ze te 2 razy wystarcza, w razie w plemniki beda juz obecne na miejscu, ale zawsze mozna podzialac w celach przyjemnosciowych :D

reklama
Jestem 2 DPO i tak mnie kluje lewy jajnik od 14 ze szok. Praktycznie caly czas z krotkimi przerwami. Zwykle nie odczuwam boli owulacyjnych. Poza tym ta niby miala miec miejsce wlasnie dwa dni temu. Wtedy miałam duzo śluzu, a szyjka byla wysoko. Teraz jest nisko, i odczuwam trochę wilgotno na zmianę z suchością. Im więcej się zagłębiam w temat tym mniej wiem. To moze byc wszystko i w sumie nie wiem po co to pisze. :D a tak w ogóle to tez zapomniałam chyba wspomnieć, ze mam macice w tyłozgięciu i w tym cyklu dwa razy podkładałam sobie poduszkę pod pośladki po stosunku xd nie wiem czy to mogłoby zadziałać, ale co mi tam :D

Dziewczyny proszę o poradę 😁 wczoraj o 7 rano zastrzyk ovitrelle i wieczorem seks, dzisiaj też wieczorny seks, pytanie czy waszym zdaniem to wystarczy czy jeszcze spróbować jutro? Czytałam że po zastrzyku owulacja występuje między 24 a 48 godzin, a najczęściej w 36 godzinie po podaniu...pytanie ile godzin wytrzymają plemniki i też coś słyszałam że one nie są odrazu gotowe do zapłodnienia ? 🤔
Czytalam, ze najlepiej jak sobie poczekają 6 godzin albo wiecej, w którymś miejscu (nie pamietam w ktorym, moze w przedsionku macicy?), bo wtedy ostatecznie dojrzewają albo co, i wtedy mogą wyruszyć na podbój :D

Dziewczyny proszę o poradę 😁 wczoraj o 7 rano zastrzyk ovitrelle i wieczorem seks, dzisiaj też wieczorny seks, pytanie czy waszym zdaniem to wystarczy czy jeszcze spróbować jutro? Czytałam że po zastrzyku owulacja występuje między 24 a 48 godzin, a najczęściej w 36 godzinie po podaniu...pytanie ile godzin wytrzymają plemniki i też coś słyszałam że one nie są odrazu gotowe do zapłodnienia ? 🤔
Wystarczy :) U mnie w tym cyklu był seks tylko w dzień zastrzyku, dzień później już nie mieliśmy możliwości

To zalecany odpoczynek :D ale mysle, ze te wczorajsze na luzie juz spotkaly owu, a jakby bylo dopiero jutro, to one jeszcze beda czekaly :D
A ja dzisiaj owulację miałam ( pik był w nocy ), bo od 16 czułam takie ciągnięcie i bolnw podbrzuszu jak na okres. I tak właśnie odczuwam owulację. Ale przeważnie te późne owulację są albo bezpolecne albo słabo odczuwalne. A te szybciej owulację mam bolesne i skuteczniejsze.

Ale powiem Wam, że cudownie tak odpoczac ze staraniami, z robieniem testów, z ciągłym myśleniem o tym 😀
Fakt faktem teraz mam ciągle coś na głowie plus szukanie pracy i to głównie siedzi mi w głowie, więc myślę, że szybko zleci do września i robienia owulaków 😁

Ehh a mnie zaczął łapać stres. Ogólnie cały dzień na totalnym luzie, nawet za dużo nie myślałam o becie itp ale teraz już stresik wleciał i pewnie będzie trwał do jutra do wyników 😬 Chyba najbardziej wkurza mnie to, że ja nie mam praktycznie żadnych objawów, nawet brzuch mnie za bardzo nie ciągnie, ale to pewnie dlatego, że od jakiegoś czasu biorę dość duże dawki magnezu. Jedynie piersi są trochę pełniejsze, ale w sumie z synem też dość późno zaczęły mnie boleć. Typowe wymyślanie, ale same wiecie jak jest... Niby myślę pozytywnie, ale już w głowie układam scenariusz, co zrobię, jak się nie uda

reklama
Do góry