reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

reklama
Ja właśnie kupiłam w rossmannie dwa testy ciążowe, ale narazie nie robię. Już się czuję okresowo, szkoda tylko testu 🤣 a w tym miesiącu raczej szansy nie ma. Ale za to kupiłam sobie też olej z wiesiołka i jakieś witaminki przed-ciążowe 😁
Ej, a dla faceta olej z wiesiołka coś daje? Bidny, łyka wszystko co mu dam.. 👹
A właśnie, pytanko. Czy jeśli facet będzie brał kwas foliowy czy koenzym Q10 to to coś pomoże w staraniach ? Poprawia się coś w jego płodności ? 😁

Edit: a może jakieś inne suple które poprawiają jakość nasienia ?

Ostatnia edycja:
Trudna sytuacja… jeśli dacie radę bez drugiej wypłaty przez okres ciąży to nie robiłabym pauzy, jeśli nie to jednak ta pauza byłaby wskazana. My też się staraliśmy w momencie kiedy nie miałabym l4 i macierzyńskiego, ale przekalkulowaliśmy że damy radę finansowo :) chociaż teraz płatne l4, macierzyński daje mi spokój.
No z jedną wypłata niestety sobie nie poradzimy, także myślę czy właśnie zrobić przerwę sobie. No zależy mi na tym by to L4 w ciąży mieć płatne i macierzyński. A z drugiej strony cholernie szkoda mi cyklu... Ale jakbym zaszła teraz w sierpniu to idąc od września do nowej pracy mogłabym nie mówić o ciąży na samym początku. Jak Wy byście zrobiły w takiej sytuacji ? Bo przecież nie jedna kobieta miała taką sytuację, że zmieniała prace, poszła do nowej i od razu dowiedziała się o ciąży.

A właśnie, pytanko. Czy jeśli facet będzie brał kwas foliowy czy koenzym Q10 to to coś pomoże w staraniach ? Poprawia się coś w jego płodności ? 😁

Edit: a może jakieś inne suple które poprawiają jakość nasienia ?
Myślę że coś zawsze pomoże 😏 Mój bierze to ⬇️

Załączniki

• proxeed-plus-30-sasz.jpg
    proxeed-plus-30-sasz.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 39
reklama
No z jedną wypłata niestety sobie nie poradzimy, także myślę czy właśnie zrobić przerwę sobie. No zależy mi na tym by to L4 w ciąży mieć płatne i macierzyński. A z drugiej strony cholernie szkoda mi cyklu... Ale jakbym zaszła teraz w sierpniu to idąc od września do nowej pracy mogłabym nie mówić o ciąży na samym początku. Jak Wy byście zrobiły w takiej sytuacji ? Bo przecież nie jedna kobieta miała taką sytuację, że zmieniała prace, poszła do nowej i od razu dowiedziała się o ciąży.
Ja zaczynałam nową pracę z myślą że jak zajdę to zajdę, trudno. Tylko u was jest problem że w razie gdybyś nie znalazła od razu pracy a zajdziesz w ciążę to nie dacie rady finansowo :( więc chyba najpierw znalazłabym pracę a potem wróciła do starań, bo jeden miesiąc jeszcze będziesz w stanie ukryć, ale 2 albo 3? Jak dojdą jakieś objawy ciążowe i będziesz musiała iść od razu na l4? Kontrola z ZUS murowana :(

Do góry