reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

reklama
Branża beauty wita, ale od drugiej strony, zawsze powtarzam dziewczynom , żeby na mnie nie patrzeć tylko działać, lata lecą i nikt nie odda straconego czasu na czekanie, jestem zawsze wkur** , że często w salonach nie dają umów o pracę i później jest ten stres.. 😩
Kiedyś przyszła do mnie dziewczyna do pracy i mówię jej, że umowa zlecenie na 3 miesiące próbne i później umowa o pracę, to była w szoku, bo 5 lat pracuje i żaden salon jej nie dał umowy i czeka z planowaniem ciąży, nosz kurr
Ooo, no proszę, ale to widzę, że Ty masz własny salon kosmetyczny 😊 Jak długo w branży ? Ja od 2016 roku. I bardzo lubiłam tą pracę, aczkolwiek trochę jest to zawód niedoceniany i niestety w większości mało płatny ( jeżeli jest się pracownikiem ), szczególnie w małych miastach. Będzie mi brakować pracy w beauty, ale podjęłam 2 lata temu decyzję, że idę w inny kierunek, w mianowicie w Technika Elektroradiologi. Już 2 lata szkoły za mną, jeszcze pół roku. Moja mama od zawsze pracuje w tym zawodzie, więc wiem z czym to się je, wiele razy z mamą byłam przy robieniu badań jak byłam dzieckiem 😁 I własnie dużo teraz potrzebują Elektroradiologow, robota dużo więcej płatna i przyszłościowa.
Niestety życie samo weryfikuje i jak już się ma rodzinę to trzeba patrzeć jednak na to by móc żyć godnie, w nie za najniższą 🙂

Dla mnie wgl praca na umowę zlecenie to porażka... Wiadomo, że każdy chce mieć stabilna pracę a nie śmieciówke. Na szczęście w kazdym salonie którym pracowałam to miałam umowę o pracę.

Zajdziesz to zajdziesz, pojdziesz na l4 to pojdziesz, skontroluja, ciazy nie podwaza ;) a zawsze moglas nie wiedziec zatrudniajac sie, zyciowa sytuacja :)

Kolezanka mojej mamy miala tak 3 razy, na 3 ciaze :D w sensie w 1 miesiacu nowej pracy okazywalo sie, ze jest w ciazy, zawsze miala takie doleglowosci, ze szybko szla na l4, bo nie dawala rady, przy 3 maz sie na nia obrazil, bo stwierdzil, ze robi to specjalnie 😂
No i masz rację, wydaje mi się, że ciąży nie podważą, bo przecież to są sytuacje losowe. Druga sprawa, niektórzy starają się o dziecko latami, ale życie zawodowe toczy się dalej według planu i czasem ta pracę się zmienia po prostu, i taka para zachodzi w ciążę akurat w 1 miesiacu ciąży i co ? I ma nie dostać świadczenia ? Nie wydaje mi się.

Od którego dnia cyklu robicie testy owu?
Ja robię przeważnie od 10dc. Dzisiaj mam 11 DC i zapomniałam zrobić testu przez cały dzień 😂 jutro planuje zrobić, mam nadzieję, że nie zapomnę rano 😅 przynajmniej mniej testów zużyłam 😁
Ale ja peak najwcześniej mam w 14-15dc, ale przeważnie jest później, więc nie mam się co spieszyć.

reklama
Do góry