reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Od 2020 roku prowadzę, jest fajnie i nie fajnie, zusy, podatki i inne pierdoly wychodzą mega dużo , także moim zdaniem zależy jakie usługi, przy niektórych trzeba nabić godzin, żeby coś zarobić, a niektóre są bardzo opłacalne przy małym nakładzie finansowym i czasowym.
Nie mam dzieci, więc mogę poświęcić temu czas, ale już szukam dla siebie innej branży, żeby być z tym moim przyszłym dzieckiem w domu a nie doglądać salon, pracowników i jeszcze sprawy firmowe.
Super kierunek! Sama myślę o czymś medycznym i kusi mnie wybrać się na studia, zobaczymy, może przyszły rok przyniesie jakieś zmiany, chyba, że zajdę w ciążę w tym, to na pewno lecę na studia, już sobie postanowiłam 😀
No właśnie to jest to, że w tej branży niestety najbardziej są oblegane godziny popołudniowe i wieczorne, bo dopiero wtedy klientki są po pracy i mogą przyjść na zabiegi. I jak ma się dzieci to to są najgorsze godziny pracy, bo wgl nie spędza się czasu z dzieckiem, zostają tylko wieczory... Tez dlatego szukałam czegoś innego.
Druga sprawa to założenie, a raczej utrzymanie swojej działalności w beauty jak sama wiesz jest trudne i kilka moich klientek też z tej branży lub fryzjerki mówiły, że żeby zarobić i mieć też na wakacje i coś odłożyć to muszą zapierdzielać po 12 h dziennie. I kilka z tych osób zamknęło działalność i poszło w inny kierunek, na etat i mówią, że teraz mogą spokojnie sobie żyć. Nie przejmują się niczym, wychodzą z pracy i nie myślą o niej.
Dlatego nigdy nie chciałam swojego salonu otworzyć, nie na moją głowę 😅 Ale racja, zależy też jakie ma się usługi. Np. jedyne co mogłabym wykonywać jako na działalności to depilację laserową. W krótkim czasie idzie zarobić naprawdę ekstra pieniądze, i to się opłaca. Ale takie paznokcie, henny to mało kasy za to jest.

Ja kiedyś kiedyś zawsze mówiłam, że nigdy nie będę pracować w szpitalu ( nie cierpię szpitali, wrrr 😵‍💫 ), ale człowiek po latach zmienia poglądy wedle życia. I taka praca w mundurku w szpitalu to jednak całkiem fajna sprawa 😄
Of course, oprócz elektroradiologii nie mogłabym w żadnym innym zawodzie medycznym pracować 🤭

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry