Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam jesteś w 7 mc ciąży. I dziecko ma stwierdzony Zespół Downa i wadę serca?
Dasz radę, ja to przechodziłam trzy dni, dużo spaceruj jak masz możliwość, wtedy szybciej pójdzie,
Wybaczcie że wcinam się w wątek, ale nie jesteś sama. Miałam terminację w 19tc ze względu na poważne uszkodzenie płodu (infekcja parwowirusem). Minęło ponad 1,5 roku... Prawie codziennie płaczę... Winię siebie za to co się stało. Ale rok później urodzilam zdrową córeczkę, ma już ponad 8mscy. Będzie dobrze.Ja od wczoraj już w domu, wszystko mnie boli i psychicznie jestem zmasakrowana po prostu, ciągle płaczę. Staram się trzymać myśli, że ta decyzja była właściwa, ale ciężko mi, ciągle myślę o moim synku. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej.
Rozumiem cie w stu procentach i trzymam kciuki...Ja będąc na Twoim miejscu podjęła bym decyzję o terminacji...mnie to zostało zabrane, prawo o decydowaniu ze względu na późno diagnozę, teraz modlę się żeby to dziecko we mnie zmarło, mam już dwoje zdrowych małych dzieci, syn ma tylko spektrum autyzmu i wiem że nie ogarnę z trzecim chorym...ciąża to dla mnie żałoba...ale każdy ma prawo do swoich decyzji, ja dużo czytałam o ZD odkąd się dowiedział i dużo mi moją genetyk mówiła właśnie o tych chorobach towarzyszących i jestem przerażona.
Ja uważam ze masz prawo czuć to,co czujesz i nie jest to żadne okrucieństwo. To jest normalna reakcja na tak ciezka wiadomość. Ja ci z całego serca zycze siły i żeby wszystko się ułożyło jak najlepiejJa już nie płacze codziennie, ale wiem że będzie ciężko i że ta wiadomość o chorym dziecku odebrała nam cała radość życia. Nie ma minuty żebym nie myslala i nie zalowala tego że jestem w ciąży, wciąż czekam i mam nadzieję że ten koszmar się skończy bo nie wiem czy podołam, liczę że jakims cudem okaże się że kariotyp to tylko daje o sobie znać na papierku a dziecko jest zdrowe lub że dziecko dołączył wcześniej do grona Aniołków a nas wybawi od zmartwień. Wiem że to okrutne...