reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wada Serca Zespół Downa u Plodu

reklama
Matko ale ci dolozyla.... Może faktycznie kwestia mowy u niego to jakaś fizyczna przeszkoda a to , ze nie da się zbadać utrudnia diagnozę. To, ze przedszkole ma na niego taki dobry wpływ to świetny znak!
Siostry dzieci były diagnozowane w kierunku autyzmu, długo nie mówiły i wydawało się, ze nic nie rozumieją a z drugiej strony widzieliśmy ze wiedza co do czego ... tez był ogromny stres i strach i długo bicie głowa w mur. Potem skierowali ja do przedszkola integracyjnego i przychodnia taka specjalistyczna zaczęła z nimi prace, logopeda, psycholog, mieli tez ćwiczenia by usprawnić półkule i powiem ci , ze potrzebowali czasu ale dorównali rówieśnikom . Zaczęli mówić , rozumieć teraz dobrze się uczą. Widać trzeba trafić na odpowiednich lekarzy i diagnozy.
Z tego co mówisz nie trafiliście jeszcze niestety . Nie załamuj się opinia tej pani , ty znasz małego najlepiej, ona w kilka minut chciała ocenić dziecko ? Wiadomo , ze raczej nie zachowa się w takiej sytuacji naturalnie , wystraszy się lub zawstydzi ... trzeba długo obserwować i pracować z dzieckiem by wyrażać opinie.

Współczuję takiego podejścia jakie miał logopeda. Nie każde dziecko jest wygadane i to, że nie mówi nie musi oznaczać, że zaraz jest opóźnione. 4 lata to wcale nie tak dużo i znak sporo dzieci które w tym wieku coś mamroczą pod nosem, a nie potrafią składać zdań.
Lekarz powinien być przede wszystkim oparciem i próbować jakoś rozwiązać problemy, a nie tylko rzucać niemiłymi uwagami.

Co do córeczki, bardzo mi przykro, że tak to sie potoczyło, musi być ci cholernie ciężko, jedyne co to mogę trzymać za nią kciuki i oczywiście za ciebie też, żebyś dała radę to wszystko udźwignąć.

Ja przedszkola mu nie chce zmieniać bo już się zaaklimatyzował lubi Panie i ma kolegów i koleżanki pozatym teraz jak jest jeszcze chora córeczka nie chce sobie dokładać jazdy w korkach do innego przedszkola jak to mam tylko 3 km od siebie i prosta droga

Ja przedszkola mu nie chce zmieniać bo już się zaaklimatyzował lubi Panie i ma kolegów i koleżanki pozatym teraz jak jest jeszcze chora córeczka nie chce sobie dokładać jazdy w korkach do innego przedszkola jak to mam tylko 3 km od siebie i prosta droga
Jeśli on je lubi to absolutnie, masz racje . Mówię tylko w sensie, ze nie można rzucać opini i diagnoz widząc dziecko 5 minut.
Obyście trafili na ludzi , którzy będą umieli pomoc i synkowi i maleńkiej.

reklama
Do góry