reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga dzieciątek

Kachasek od Maksia to chyba lżejsza jest tylko Michalinka, a i tego pewna nie jestem :zawstydzona/y:Do tej pory to odłożyłam może z 5 komletów, bo robiły się za małe, ale przynajmniej się nie nadźwigam ;-)
i tu jest plus niskiej wagi:tak:

:-):-)

Update info o wadze Zuzi !!!

Jest super ! w ciągu tygodnia przybyło jej 200g - teraz waga 6200 :-):-)
a tak sie martwiłaś:cool2:

A moja 'kruszynka" ma ok. 7,5 kg (na wadze domowej) i ubieram w śpiochy 74, jutro idziemy do przychodni to będę wiedziała dokładnie. Tylko proszę wziąć pod uwagę wagę urodzeniową- zapraszam do tabelki- ten największy to mój:-D:-D:-D
I już nie mogę sobie z nim poradzić bo sam już siada, a przecież jeszcze nie może:eek:
jak siada sam, to znaczy że może:tak: moje gratulacje:tak:

reklama
Efilo jedziemy caly czas na cycusiu,po porodzie byla dokarmiana bo nie mialam pokarmu(po cesarce)ale to trwalo moze 2-3dni.Teraz tylko piers a jak raz probowalam butle wcisnac to wymiotowala pol nocy...ehhh...pozostaje cycownko :)))

Luka super! 200 gram w tydzien..hoho!!!
Agik kawal''kruszynki'' :))

Agik to masz olbrzyma:-) !!
Mój Wiktor urodzony dzień wcześniej i 62 cm 6200g i pielęgniarka już mówiła że utuczony:-)

Siwucha, bo wiesz, mój Wojtuś utuczony to nie jest, nie można powiedzieć żeby był gruby, jest po prostu duży, wygląda jak półroczne dziecko :-D
Zjada 5,6 razy na dobę, 3x200ml i 3x160,Moja mam nie może przeżyć że mu tak "wydzielam" to jedzenie, ale lekarka powiedziała, że ładnie przybiera i nie ma co go rozpychać, skoro nie jest głodny i nie płacze. Dlatego nie martwię się na razie, że będzie grubaskiem;-)
Od 2 dni zagęszczam mu mleczko kleikiem, tak ociupinkę na noc, i czasami w ciągu dnia, ale to dlatego żeby mu się tak bardzo nie ulewało, bo mamy z tym duży problem.

Pyciu tylko weź pod uwagę że Twój Dawid jest miesiąc starszy od Wojtka. Za miesiąc to moje maleństwo będzie z 10 kg ważyć:-D
A ja do końca nie wiem po ile mu dawać. Czy tylko po 150? ale boję się że będzie głodny, a czy Ty swojemu miesiąc starszemu synkowi dajesz tyle i jest ok?

reklama
Zosia wczoraj 6590g. Miałam nadzieję że przekroczy 6,6kg ale nie będę się zamartwiać o te 10g :-D
Przybrała 120g. Nie za dużo ale też nie tragicznie.

Do góry