reklama

Waga dzieciątek

reklama
We wtorek na szczepieniu Sara ważyła 8505gr i 69cm. Jest już co nosić:-D
Jestem z niej dumna bo udało się zrobić zastrzyk bez większego krzyku. Wprawdzie tata był zaangażowany w grzechotanie ale odniosło to skutek i odwróciło jej uwagę :tak:
Sara jest dość ruchliwym dzieckiem ale turlać i leżeć na brzuszku to ona nie lubi...:-p

Dzagud to nie Magda jest nieproporcjonalna tylko rozmiarówka kijowa:baffled: u nas króluje 74/80 (choć kilka ciuszków na 68 i jeden pajacyk na 62 jeszcze da się założyć).

hejka bylysmy na ostatnim usg bioderek,biodra dobrze wyksztalcoene,juz nie trzeba wiecej

martwi mnie tylko to ze Julciak za malo przybiera,przez 2 miesiące 700,pediatra dala nam skierowanie na morfologie i mocz do kontroli,i pytala jak julciak w domu czy jest ruchliwa,u nas ruchliwa to malo powiedziane i pewnie stad to bo calą energie wytraca na kopanie:tak:,mam nadzieje ze te wyniki dobrze wyjdą

Dorotka
wydaje mi się że te 350g miesiecznie to w dolnej granicy normy.

A Zosia w ciągu niecalego tygodnia spadła już 160g :-(:-(:-(

efilo to może nie waż jej tak często, nie zauważysz kilkudniowych spadków, tylko ogólny przyrost
dorotko, trzymam kciuki, żeby to było tylko przez ruchliwość Julci:tak:
a swoją drogą to mogę wam podrzucić troszkę z kilogramów Miśka;-)

Ojej, efilo, to brzmi groźnie:szok: Ale trzymamy kciuki ze Staśkiem,nie będzie tak źle!:tak::tak:
My już ciuszki na 80,a co do wagi to nawet nie wiem bo już dawno nie ważyliśmy...Przed Świętami było prawie 8,5 kg. Swoją drogą to jak to jest - następne szczepienie w czerwcu dopiero, wcześniej żadnej wizyty nie mamy wyznaczonej... przez te miesiące już nie muszę kontrolować wagi i wzrostu czy tylko jak się coś dzieje czy co? Staś na razie zdrowy jak koń...

reklama
Efilku, a co z Zosią? Przestała jeść? Kurczę, może to jakiś naturalny ubytek dla dzieci w tym wieku? Tym bardziej że Zosia już taka ruchliwa. Trzymam kciuki za malutką.

Dorotka a jak było z sądowaniem oczka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry