reklama

Waga dzieciątek

Izka moja Laura robi dokładnie tak samo (tez trzeba tupnąć nogą :-D), a że waga stoi przy brodziku to codziennie pzred kąpiela obowiązkowe ważenie :-). Wczoraj było już 14,300 zywej wagi a mi coraz częściej nogi się uginają gdy biore ja na ręce :-(. I zastanawiam się tylko jak będę z dwójką schodziła po schodach (w Polsce z 4 piętra tutaj z 1)?
Olla to nasze zbliżone sa gabarytami, na zdjęciu grupowym w jednym rzędzie by stały :-D.

reklama
Właśnie wróciliśmy ze szczepienia: waga 12.700, wzrost 85, 90 centyl. No ale w porównaniu z dziewczynkami widzę, że Staśko to chucherko;-), chodziaż brzuszek ma jakby dziennie dwa piwska wypijał:-D

Ja w końcu zważyłam Magdę w aptece na takiej elektronicznej wadze. No i w całym ubraniu (w tym buty zimowe i kurtka) ważyła 11,5 kg. Więc będzie pewnie ok. 11,2 kg. Wzrostu dalej nie znam.

Fantazja a co na taka wage Twojej Córci mowia lekarze? pytam z ciekawosci bo moj Filip wazy ok 10,5 kg (przy wzroscie 82 cm) i lekarka prowadzaca ciagle ma jakies watpliwosci co do jego wagi. badany byl juz na anemie i nic. kazala nam przyniesc swoje ksiazeczki zdrowia z dziecinstwa i powiedziala ze jesli to nie okaze sie rodzinne to bedzie chciala robic dalsze badania. wedlug mnie zbedne...., oboje jestesmy drobni i Filip chyba to po prostu po nas odziedziczyl, a jej (pediatrze) ciagle cos nei pasuje.

Filipianko - ja Misi badania robilam kilka razy - i wszystkie - morfologia, fosfatazy itp ma super - w gornej granicy normy. Przy tym jest strasznie zywa:) Pediatra stwierdzila, zeby dac juz spokoj z badaniami, bo Misia rozwija sie super i widac taka jej uroda - po Mamusi. Ja tez w dziecinstwie okropnym niejadkiem bylam. Choc wazylam wiecej niz Misia, ale niewiele wiecej.

Misia z waga jest ponizej 3 centyla, a wzrost ma w 50-tym:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry