reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dziecka w poszczególnych tygodniach ciąży

ewuśka26

Początkująca(y)
Jestem w 32 tygodniu ciąży moja malutka waży wg USG 1600g,lekarz powiedział mi że to trochę przy mało.Nie wiem czy powinnam się już zacząć martwić.Napiszcie ile ważyły wasze maluchy w tym tygodniu ciąży.Dzięki!

reklama
Moj Oli ważył tyle samo w 32 tygodniu.urodził się 2225 i 48cm...................ja miałam dystrofię wewnątrzmaciczną.już am 13miesiecy i pęknie się rozwija, jest zdrowy:-):-)
Ale drobne dzieci bardzo szybko nadrabiają więc nie martw się na zapas.........najważniejsze że dzidzius rozwija się prawidłowo......a wagę nadrobi-będzie dobrzeJeszcze może utyć więc spokojnie

Mam nadzieję, że teraz na wizycie (11.02.09) na badaniu będzie ważyć trochę więcej.To moja druga ciąża i z pierwszą było wszystko ok.Mam nadzieję, że tym razem będzie też ok. Acha pierwszy chłopiec Michaś ważył 3250.Poród w 40 tyg. ciąży.Ta ciąza od początku była zagrożona dlatego tak się martwię,ale byłam na usg trójwymiarowym i było wszystko ok, także jestem dobrej myśli.

ewuśka26, wez tez pod uwage fakt, ze czesto lekarze sie mylą z wagą dzieciątka :) Znam wiele takich przypadków.

Mój mały w 32 ważył 2140 ale ja mam cukrzycę ciążową i lekarz powiedział że jest duży choć mój pierwszy synuś urodził się w 36 tyg z wagą 3150 i jak na ten tydzień to też było dużo. Nie martw się bo ja czytałam na innych stronach o wadze dziecka że jest około 1700-1800 więc to chyba nie jest aż tak mało u twojego maluszka choć rozumiem cię że się martwisz bo ja też zaraz zaczęłam szukać wagi dziecka w 32 tyg .

Dzięki za posty.Byłam w środę na wizycie i malutka ważyła już 2160g.Także przybrała na wadze 500g.To sporo, wiem, że te "pomiary"są orientacyjne.Teraz jestem w 34 i 5 tyg. ciąży i już nie mogę się doczekać końca.Dziękuję i pozdrawiam!

Moja klucha w prawie 38 tc waży 3300 g (+/- 300 g). Myślę, że to w porządku. Już mogłabym rodzić :-)

reklama
Moja malutka w 37 tc ważyła 4200. Do porodu zostało mi kilka dni i jestem strasznie ciekawa ile będzie ważyła tak na prawdę. Synka urodziłam 4350. Lekarz powiedział mi że spokojnie mogę urodzić naturalnie nawet 4500. Zobaczymy. :-p

Do góry