• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Witajcie Lipcowki:-)
Jestem mamusia Sierpniowa. Czytam o wadze Waszych dzieciaczkow i troche jestem przejeta. Otoz moj Kubus skonczyl 11 tygodni i wazy ponad 7 kg!! Ma 64 cm wzrostu... Po nim wlasnie nie widac zeby byl grubaskiem. Karmie go Bebilonem i tu wyczytalam ze to najbardziej kaloryczne mleko.. Teraz zastanawiam sie czy nie zmienic mleczka... szkoda by bylo, bo synus pieknie je przyjal i nie wiemy co to jest kolka czy bol brzuszka... Martwie sie czy ta waga nie jest zbyt duza? Podczas wazenia pediatra nie byl specjalnie zdziwiony....

reklama
Ania chyba wazne też jaki był Kubuś duży w dniu porodu, bo mój Kuba miał 3250 a teraz ma ok 6kilo a jest o prawie miesiac starszy, może bardziej doswiadczone mamy napisza, ale niektóre lipcowe bobabski tez sa grubiutkie taka ich natura:tak:

Witajcie Lipcowki:-)
Jestem mamusia Sierpniowa. Czytam o wadze Waszych dzieciaczkow i troche jestem przejeta. Otoz moj Kubus skonczyl 11 tygodni i wazy ponad 7 kg!! Ma 64 cm wzrostu... Po nim wlasnie nie widac zeby byl grubaskiem. Karmie go Bebilonem i tu wyczytalam ze to najbardziej kaloryczne mleko.. Teraz zastanawiam sie czy nie zmienic mleczka... szkoda by bylo, bo synus pieknie je przyjal i nie wiemy co to jest kolka czy bol brzuszka... Martwie sie czy ta waga nie jest zbyt duza? Podczas wazenia pediatra nie byl specjalnie zdziwiony....
po pierwsze, nie ma sie czym martwic, bo waga zalezy od wagi wyjsciowej dziecka, od tego ile wazyli rodzice jak sie urodzili itd itp (moj synek w tym wieku wazyl juz 8 kg a byl na cycku)
po drugie bebilon nie jest najbardziej kalorycznym mlekiem, a jednym z bardziej slodkich, co wcale nie przelicza sie na kalorie, najbardziej kaloryczna jest humana
po trzecie ja bym sie cieszyla ze ladnie rosnie, w odpowiednim czasie przystopuje taj jak np moj starszy ktory byl najwiekszym dzieckiem jakie urodzilo sie w szpitalu od dluzszego czasu, a teraz jest mikruskiem, wiele dziewczynek juz go przeskoczylo
skoro pediatra nie widzial nic co niepokoi to mamusia nie szukaj dziury w calym ;-) pozdrawiam

Aniu, może Twój synek duży sie urodził? Moja je bebilon i wcale nie uważaem że jest najbardziej kaloryczne, Lenka przybiera na wadze w normie, około 200 g na tydzień, znacznie lepiej było u nas po Humanie. Jak Twój synuś je dobrze przyjął to nie zmieniaj, takie moje zdanie. My przeszłysmy przez 4 mleka i ciezko jest trafić to odpowiednie dla Dziecka.

Dziekuje Wam za wypowiedzi:-) Zawsze lepiej sie poradzic innych Mamus!
I macie racje, szukam dziury w calym ale ktora mama nie martwi sie o swojego szkrabka;-)
Pozdrowienia os Sierpniowek:tak:

post czekamy na wieści:tak:
my dopiero ważenie 3 grudnia jak pójdziemy na szczepienie no chyba ze uda mi się 24 listopada jak pójdziemy na USG bioderek:tak:

Beaa to znaczy, że mała podwoiła swoją masę więc tylko się cieszyć
my za tydzień do naszej pani dr i zobaczymy co utyło
chyba, że jutro dopcham się do przychodni z tym uczuleniem to mi go zważą
ale po polikach i fałdkach widać, że jest dobrze;-)

reklama
A moj Adaś jak się urodziła ważył 3600g , a 14.10 na ważeniu było 6500g :happy: Mojej koleżanki syn z kolei jak miał 2 miesiące ważył 7 kg a jak niecałe 3 miesiące 8100g.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry