reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Wymiary mojego synka po przyjsciu na świat były:
waga urodzeniowa.3000kg
waga przy wypisie 2830kg
obw.głowy36cm
Synek jest wczesniakiem ur.36 tygodniu ciąży.
Data urodzenia to 13lipiec 08 a wypisu 25 lipiec 08 a wage (podaje w datach jak był ważony)
29 lipiec-2890kg
12 sierpień-3535kg
18 sierpień-3800kg
09wrzesień-4695kg
20 paździelnik-6000kg
28paździelnik6020 kg
17 listopad-6400kg
09 grudnia-6700kg
19styczeń-7300kg.
Obecnie synek ma nie całe 7 miesiecy

reklama
Nasze dzisiejsze wymiary to :
waga 7900 g
mózg ;-) 42 cm
klatka piersiowa 44 cm

No i powiedziała że w przeciągu 6 tygodni przybrał 400 g no to tak książkowo . Już nic nie mówiłam że przybrał w przeciągu 3 tygodni te 400 g bo chyba znowu by była wojna. Byłam przecież z nim 16.01 i wtedy ważył 7300g i zdiagnozowała pseudokrzywicę...
No ale może ona nie potrafi liczyć..

Liwus a nie myślałaś żeby zmienić pediatrę bo ona wydaje mi się taka mało kompetentna

Kamu , właśnie dzisiaj byłam u niej ostatni raz. Gdyby nie to że musiałam Adasia zaszczepić to bym już do niej nie poszła. No ale siła wyższa. Także za miesiąc idziemy do innego lekarza :-)

Według ostatnich własnych pomiarów Oliwia waży 8200 i mierzy ok. 74cm :-)
weryfikacja pomiarów przy najbliższym szczepieniu, (pewnie dopiero jak się ludziska wychorują...)

Wercia ma prawie 8 kg, co do miary-musze sama zmierzyc :-) jakies 72 chyba

Ostatnia edycja:
my wczoraj byliśmy na szczepieniu tak więc waga- 7,93 kg wzrost- 73 cm z siatki centylowej wynika, że za wysoki na swoją wage jest

reklama
No no Florcia nie koszykarka tylko modelka jak się patrzy!:-)
U nas wymiarów brak bo w dalszym ciągu czekamy na szczepionke:dry:

Do góry