reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Hmmmmmmmmmmmmmm.......teraz my:tak:

Jula moja najsłodsza kluska:

wzrost (według Pani doktor - 69 cm)
wzrost (według rodziców i ubrań - 72 cm)

waga - 9145:-):-):-):-)

Kolana mi zmiękły jak to zobaczyłam, a Pani doktor na to, że jest super. Ogólnie "zwyzywała" Julcię od bobasków, słodziaków i takich tam innych (ja naturalnie cała dumna i blada) i do reklamy nas wysyła:tak::tak::tak: Poza tym mój jednozębny i mega włosiasty ssak wygląda ponoć na starsze dzieciątko. Pytałam, czy ta waga to nie za dużo, ale Pani doktor na to, że absolutnie nie. Jest równomierny przyrost, a fałdki ponoć wkrótce zanikną:tak::tak::tak: Dziecię u lekarza anioł, nic jej nie dolega oprócz standardowych cierpień młodego Wertera - zęby, zęby i jeszcze raz zęby. Rodzice (czyli my) mamy zatem zacisnąć swoje własne i przeczekać ratując się doraźnymi medykamentami - Dentinoxami. paracetamolami i takimi innymi gadżecikami:baffled: Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki - te małe i te duże:-):-):-)

reklama
My bylismy na szczepieniu i mierzeniu i Szymon ma 71 cm wzrostu i 8.84 kg wagi. Pani powiedziala ze rozwija sie pieknie i wogole ze jest super slodki:-) tylko glowe ma ten moj ancymonek troche duza ale to po tacie wiec nie ma obaw:-D

hmmmmm to ja wam tylko Wam napiszę że młoda tak koksuje że w ciągu 6 dni przytyła 0.5 kg:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Mama już dietę opracowuje, no kosmos, nie może sie najeść.

Post Kuba tyle przytył w ciągu miesiąca:szok::szok::szok:ale zobaczymy jak Ika zacznie raczkować jaką figurę bedzie miała:-)

Misiek tez tyje teraz malutko nawet jak na moje oko za malo bo 200 gram w prawie 5 tyg.Ika mysle ze przytyla sporo gdyz nadarabia troszke wage zgubiona podczas choroby napewno niedlugo sie unormuje:-)

Pearl - moja ostatnio miała 42 cm i klata 42 cm. Ale ona się malutka urodziła, miała główkę 33 cm, a klatę 29 cm.

reklama
Pearl.u nas glowa 42 a klata 44.
Na wazenie idziemy za 2 tygodnie:-)
Andula , jak slawetna Pani doktor zobaczyla że Adamo przybral w przeciagu 5-6tyg.200gram to od razu stwierdzila krzywice. Teraz juz przybiera mlody troche wiecej bo ok. 0,5 kg miesiecznie. Zobaczymy co pani dr powie za 2 tygodnie tym bardziej ze idziemy do nowej pani doktor. A mlody ostatnio wazyl 7900g a teraz to chyba juz jest z 8,5kg :-)

Do góry