reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

reklama
Nasza Milunia w prawie(brakuje 4)piątym miesiącu waży 6940g mierzy 64 ale wydaje mi się że źle Ją zmierzyły bo podkurczone nózki miała, zakłądam Jej już ubranka na 74 niektór na 80. Gorzej z główką ma 40,5cm stosunek do klatki 43cm. Musimy sie wkonsultować z nerurologiem.

u nas 9510 jakos bylo 2-3 tygodnie temu :) hehhe
TolaLee gratuluje takiego strogmana.Naszego zwaza w piatek na szczepieniu.Ale tak na oko i reke,to juz chyba z 8500 bedzie.Rece mdleja.Mam jeszcze pytanie,czy szczepilyscie wasze maluchy na rotawirusy i pneumokoki?Tu pneumokoki sa w standardowej szczepionce w 2 mc,zycia ale rotawirusy trzeba sobie dokupic prywatnie.Ja kupilam i w pt.bedzie mu podana.Czy dzieci sa po niej marudne?

Miałam szczepić na rota ale mi każdy odradzał. ZNajoma szczepiła i znalazła się w szpitalu z dzieckiedm które było odwodnione po rozwolnieniach. Także ja podziękowałam, ale każde dziecko reaguje inaczej.

Ja waze malego w domu przy kazdym kapaniu wczoraj bylo 6300 chudzinka moja biedna :-( ale przynajmniej przybral od ostatniego szczepienia pol kg przez 2 tyg chyba nocne karmienie daje o sobie znac ;-) no chybaze go zle zwazyli ostatnio w przychodni bo oni raz klada i spisuja a ja zauwazylam ze na tych wagach za kazdym razem inaczej pokazuje nawet moze byc roznica ok 500 gram a na dziecko to sporo i zalezy jak sie dziecko polozy takze nie wiadomo ktora waga prawdziwa ja zawsze po 5 razy waze Michala i jak sa podobne wyniki to taka wage przyjmuje ;-)

No my szczepimy na co tylko się da, ale to dlatego, że mając ciągły kontakt z pacjentami (z założenia są przecież chorzy) mamy większe ryzyko przyniesienia różnych świństw do domu - do tej pory po żadnym szczepieniu nie byłożadnych problemów :-)

juz nawet kregoslup przestal mnie bolec..a nie ukrywam ze mialam kryzys - myslalam ze mi plecy odpadna....teraz jakos sie przzywczailam....za to jak ktos inny bierze go na rece to max 10 sekund :p i oddaje :) - teraz zaczal juz rosnac w zwyz wiec ni ejest taki babel...

TolaLee gratuluje takiego strogmana.Naszego zwaza w piatek na szczepieniu.Ale tak na oko i reke,to juz chyba z 8500 bedzie.Rece mdleja.Mam jeszcze pytanie,czy szczepilyscie wasze maluchy na rotawirusy i pneumokoki?Tu pneumokoki sa w standardowej szczepionce w 2 mc,zycia ale rotawirusy trzeba sobie dokupic prywatnie.Ja kupilam i w pt.bedzie mu podana.Czy dzieci sa po niej marudne?

Ja małej nie te pneumo i meningo nie szczepię, pediatrzy poprostu odradzili mi te szczepienia, jedna nawet odradziła jakiekolwiek szczepienia mówiąc że i swojej córki nie szczepiła i tu wymieniła oktylion argumentów przeciw. Ja jestem pośrodku- szczepię na podstawowe opcje typu żółtaczka, polio ect pozostałym mówię NIE

reklama
Do góry