reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

Oliwka jak miała 4,5 ważyła 7.200 wzrost około 72 ale teraz to już będzie około 7.600 słodkiego ciężarku:))ale ona duża już się urodziła jak na panienkę 3.500 i 56 cm:)ubranka nosimy tak 74-80

reklama
kari podobnie u mnie mała ur z 3500 i 57 a jak miała 4 i 1 tydz to waga 7200 a teraz to z 7300 ;-) i tak 68 -70 około ubranka też 80 głównie bodziaki ale niekiedy i 74 dobre też są (pajacyki)
tak więc duże te nasze dzieciaczki a i jak czytam to chłopcy tez solidni heheheh

:szok: 80.. mam nadzieję, że na roczek dojdziemy do tego rozmiaru... :szok: idę dziś z małą właśnie na ważenie.. mam nadzieję że przybrała minimum 100gram w ponad tydzień.. jak nie, to już nie wiem co robić załamka!!!

eli spoko :-) masz jak to na fotkach widac drobniutką istotkę, jeśli je normalnie, i przybiera na wadze to luuuz;-) zresztą będąc dziś u lekarza na pewno dopytasz , napisz koniecznie jak po wizycie :-D

Nio to widze enka75, że nasze maluszki prawie równe:))
eli88 życzę żeby malutka przybrała większe co nie co ale myślę że to nie ma zasady każde dziecko przybiera w swoim tempie:))i niedługo Twoja drobinka dorówna naszym:)a może poprostu będzie szczupaczkiem najważniejsze żeby zdrowe były:)

enka kari, wszystko fajnie ale przez ostatni miesiąc przybrała 60 gram.. nawet jak na tak małą istote to ciut za mało..

enka lekarka zbagatelizowała.... dlatego wziełam sprawe w swoje ręce... zmieniłam mleko mimo iż powiedziała by nie zmieniać i Hania je lepiej a o kaszkach moge zapomnieć bo mała ma zaparcia od nich... przynajmniej na razie.. zupkami pluje a deserki je z wielką łaską.. choć ostatnio poprawiło sie mysle ze to dzięki mleku :-) a przeszlysmu z nan na bebiko.. no i chce sprawdzic jak to teraz wygląda a potem zmieniam lekarza

reklama
eli, w sumie pewnie też bym panikowała gdyby mała mi tak malutko przybierała i lekarza bym zmieniła a przynajmniej poszła po poradę do innego ;-)
jesteś mądrą mamuską więc dobrze wiesz co jest właściwe dla maluszka :-)

Do góry