reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

waga i wzrost naszych dzieci

hope to ja cię zaskocze moja w 68 wchodziła jak miała 3-4 tygodnie a teraz już są na nią ciasne i w kroku je naciągam!! musze przerzucić się na większe :-)

reklama
Ewcia mi polozna tlumaczyla ze w szpitalu po porodzie mierza miara krawiecka od czubka glowy kazde zgiecie wszystko doliczaja a w przychodni juz normalnie jak dziecko ma dlatego nie w kazdej przychodni ponoc mierza;) moja tez sie skurczyla;P

i my dziś po pierwszej wizycie u pediatry :)
mała przytyła kilogram i wierząc w wyliczenia wzrostu urosła o 3 cm :)

waga ur. 2510 g
waga w dzień wypisu 2380
waga po 4 tyg. 3400

"wzrost" ur 50 cm
po 4 tyg. 53 cm

wyszłam z gabinetu spokojna i szczęśliwa :)
a swoja drogą piszecie, że Wasze maluszki już w ubranka na 68 wchodzą, a moja kruszynka jeszcze 56 nosi ;) ubranka na 62 trzeba podwijać i wywijać żeby dłonie i stópki było widać ;)))

Ostatnia edycja:
Kamcia rośnie Wam dziewczynka że ho ho!

Moja Zosia idzie na masę:
dzisiejsze ważenie: 4500g (4tyg.), urodzeniowa; 3380g :-) I główka 2 cm się powiekszyła

Kamcia ty zakładasz już ubranka na 74 to jest na 6-9 miesięcy, to aż nie możliwe, niedługo ci viki dogoni:-)

tak paula nzakładam ubranka na 3-6 msc ,
te na 68 cm są ciasne więc zakładam większe choć np body mają za długie rękawi ale za to są dobre w kroku ...
no i śpiochy czy pajace tak samo...

wiadomo że spodnie to jeszcze różnie , niektóre co są na 68 cm są dobre ...ale większość już odrzucone

ale viki mi nie dogoni bo Viki nosi ciuszki na 3 lata :-D

My po wczorajszym ważeniu, równo w miesięcznicę :) ważymy 4710 :O (urodzeniowa 3650). Czyli ponad kilogram w miesiąc i znów 320 gr w tydzień.

Ciekawe czy pediatra każe nam się odchudzać hihihi

u nas 5765 g na liczniku:-D
junior wchodzi w rozmiar 62, ale nie kazdy, zalezy od firmy,niektóre są przyciasne.Szczególnie w brzuszku jak się napije mleczka jak bąk.

Ostatnia edycja:
reklama
Oskarek urodził się z wagą 4620g i 56cm, w dniu wypisu było już 5520g i 61cm, to było po czterech tygodniach, teraz nie wiem jak jest, w poniedziałek idziemy na bioderka to może uda nam się zważyć...

Do góry