reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga i wzrost styczniowych maluszków

Adiva urodzilysmu tego samego dnia, nasze dzieci mialy identyczny wzrost przy porodzie i wage praktycznie tez( moj Bartek 3290g i 54cm), a moje dziecie wazy 4800g. W szoku jestem. Po co go sztucznie dokarmiasz, skoro tak rosnie? Moj ostatnio je co 1,5h. Licze, ze piersi sie przyzwyczaja do wiekszej ilosci pokarmu i w koncu zacznie znowu jesc co 3h.

reklama
Ja go karmie głównie butlą od czasu kiedy skończył miesiąc...w tej chwili dokarmiam piersią dwa razy na dobe...
Nie jestem zachwycona tym że tyle waży ale co mogę zrobić?Nie dać mu?Wlewać w niego wode czy herbatke?Jeśli jest to genetycznie uwarunkowane no to chyba wiem po kim to odziedziczył...:dry:

adiva nic sie nie martw;-)
...porównywanie dzieci to nieporozumienie - uwarunkowania genetyczne i inne indywidualne cechy sprawiają, że każdy dzieciak jest inny mimo tej samej wagi wyjściowej... dlatego radziłabym się nie przejmować adiva az tak... przeciez jestes w stalym kontakcie z pediatra - jakby widzial cos niepokojacego to przeciez by powiedzial i zadzialal. A forum przeciez nie jest po to żeby kogos osądzac lub prawic morały.....
nikt przecież tego nie lubi :tak:

Melody jesli chodzi o moja wypowiedz to raczej nie byly osady, ani moraly, tylko normalne pytanie.Porownalam dlatego, ze nasze dzici byly prawie identyczne przy porodzie, a teraz tak sie roznia. Po prostu zdziwiona jestem.

Celinko... to bardzo sie cieszę, moze zle Cie zrozumialam - nie chciałabym po prostu, żeby komus zrobiło się przykro. Jestesmy tu przeciez miedzy innymi po to ,zeby sie wspierac i słuzyc rada.:tak:

To ja tylko napiszę ,że ja sie nie poczułam urażona;-) .....Chyba sie już przyzwyczaiłam do zdziwienia ludzi jak pytają ile miesięcy ma mały i ile waży...
I mówiąc szczerze, nie przejmuje sie...Póki jest zdrowy i rozwija sie prawidłowo to ok...Pani.Dr twierdzi że wyrośnie z tego jak zacznie być bardziej aktywny a i ja mu w tym ćwiczeniami pomoge...No i zaczynamy chodzić na basen :-)

:-D Jedne z nas martwią sie żeby dzieci przytyły a inne żeby nie :-) hehehe pokręcone to :-)

:-D Jedne z nas martwią sie żeby dzieci przytyły a inne żeby nie :-) hehehe pokręcone to :-)
dokładnie! moja Ola skończyła 2 miesiące a waży więcej od córeczki koleżanki, która skończyła 4 miesiące :sorry2: ona dotucza małą a ja cóż, nie będę przecież zabierać cyca ;-)
ale faktycznie każde dziecię jest inne ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ubrałam dzisdiaj Tuśka w nowe pajace z Tesco. Jak je wziałam z suszarki to pomyslałam, że za duże będą a tu w tłowiu ideał, rekawki ciut przy duże, a nózki zdecydowanie za długie w stosunku do kopytek Tuśka. I teraz pytanie, czy moje dziecko ma krótkie nogi, czy te pajace są dla modelek niemowlecych :confused:.

Do góry