reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Anetko kochana, czytałam w jakimś Twoim poście, że Kubuś nie chce jeść kaszek, tylko tę na dobranoc ze słoiczka. Spróbuj mu zrobić puree ryżowe Nestle (groszek z marchewką lub dynia z ziemniakiem). To ma inną konsystencję, no i nie jest owocowe, a smak ma naprawdę fajny, bo Natka próbowała i jest OK. A na wierzch możesz wylać ulubione danie warzywne, zupkę z mięskiem, lub cokolwiek ze słoiczka, co Kuba najbardziej lubi. No i tak warstwami może mu zasmakuje.

reklama
No tak PYSIU.....tylko to puree to nie jest na mleku.........(tzn chyba bo nie wiem;-)).....wiec zastapie kolejny posilek.........a on wiecej mleka powiniena nie takich bajerów....on w ciagu dnia to mleczka tylko ciut....a i tak do kazdego dosypuje kleiku ryzowego (a tak a propos kupilam ostatnio kukurydziany - pisalas ze sa lepsze kupki:tak:)......a tak w ogole to chyba nie ten watek:zawstydzona/y:

no kurcze zapomnialam ze mamy ekstra watek wagowy ...i zdazylam juz napisac posta na innym watku ...
ale co tam powtorze sie zeby bylo wyraziscie :-D
waga 7270g
dlugosc 67 cm
glowa 43 cm

Ladnie wasze szkraby przybieraja. Coraz ciezej dzwigac, co nie. Dobrze,z e juz "sztywne" sa nasze maluszki.
U nas waga jakby stanela czyli nadal oscyluje wokol 8kg, a wzrost to ostatnio byl 70cm.

reklama
Po dzisiejszej wizycie u pediatry pomniary są nastepujące:
  • waga 6860 g (tylko 160 g przez miesiąć:szok:) - tragicznie mało...dodatkowo mały spala bardzo duzo energii na wszystkie swoje wybryki....ale pomimo tego i tak jest duzo za mało:-(....więc nic sobie nie wmówiłam że jest chudziutki:-(
  • długość - 68 cm (myślałam ze lekarka wpadnie pod biurko jak zobaczyła pomiar tej walniętej pielęgniarki z poprzedniej przychodni....24.07 - 74 cm:sorry:)
  • obwód głowy 42 cm
  • obwód klatki piersiowej 42 cm
I tyle....jestem podłamana tą wagą:-:)-:)-(

Do góry