reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga lutówek i lutowych maluszków

Moj synku:

-wymiar dwuciemniowy, obwod glowki - 38w6d
- obwod brzucha - 36w - chudy w brzuchu :-(
- dlugosc kosci udowej - 39w4d :szok:

waga: 3245g +/- 486g :szok:

reklama
Cortina Twój Olek wygląda jednak na całkiem całkiem dużego:tak:
marta -l zazdroszczę tak szybkiego spadku wagi:tak: ja swoją wagę też tłumaczę gromadzeniem się wody:-D

tydzień temu bilans wyglądał niezbyt pocieszająco - na plusie 19,7 kg a Jasiek w tamtym tygodniu wg pomiarów miał 3353g +/- 300 g

patik ja swojego nie tłumaczę tylko tak było- bo te obrzęki i ciśnienie skądś się wzięło. Poza tym nie wierzę, że tłuszczyk można tak szybko zrzucić więc to musiała być woda :-D

super te Wasze dzieciaczki...rosną i rosną :)

marta
- normalnie zazdroszczę takiej szybkiej utraty wagi, ja nawet jak zrzucę po porodzie wszystko co w ciąży przytyłam to i tak do mojej idealnej wagi będę musiała zrzucić jeszcze 10 kg...marzy mi się ważyć max. 63 kg :):)

kwasia ja do swojej idealnej wagi też mam jeszcze trochę ale położna mówiła, że teraz będzie łatwo leciało :tak: więc mam nadzieję. Plan jest taki, że na 26 czerwca mam ważyć 60kg i nosić rozmiar 38.

marta też mam taki plan żeby do czerwca się uwinąć bo 16.06 mamy rocznicę ślubu i planujemy w tym samym dniu zorganizować chrzest młodego no i chciałabym się zaprezentować :-D:-D a do października to już obowiązkowo idealna waga bo wybieramy się na wesele i mąż mi kazał sobie jakąś cudną kieckę kupić bo powiedział, że w starych dziadach nie pójdę :-D

ja mam w czerwcu urodziny więc sobie taką datę wyznaczyłam, ale w sierpniu mam wesele brata i będę świadkową więc muszę wyglądać jak należy.

Widzę, że każda ma jakiś szczytny cel :-) Ja we wrześniu idę na wesele i jako żona świadka też wypadało by żebym jakoś względnie wyglądała :rofl2:

reklama
taaa. zazdroszczę wam tych wesel od czerwca :-D bo my wesele mamy w kwietniu i jakoś nie widzę siebie w normalnym stanie już wtedy :/ a mam śliczną sukienkę, w której byłam w czerwcu na weselu i chciałabym ją założyć, ale się w nią nie zmieszczę:-(

Do góry