reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

my mamy wage elektroniczna w domu i wiktor sam na nia wchodzi a mierze go przy drzwiach, sam staje i czeka az zmierze go wiec akurat z tym nie ma problemu. Wiktor ma ok. 80 cm i wazy 11 kg

reklama
ewe - to my z pediatrą mamy sposób - biorę Mirka na łąpki i się waże a potem schodzę i waże siebie i on jest tzw. "różnicą" wagową

My tak samo jak Kropecka wazymy Alka, sam wchodzi na wage elektroniczna i wazy około 11 kg bo wiadomo jakie sa dzienne roznice wagowe teraz po obiedzie wazył nawet 11.200 a długosci tez podobnie jak Wiktor około 81 cm tylko to tak w przyblizeniu bo cały czas podnosił głowe jak odznaczałam na futrynie.

u nas 81cm i 9850g ciagle nie mozemy dobic do 10kg, ale lekarka mowi ze jest ok
z ta roznica wagowa to dobry sposob, ja tak zawsze sprawdzalam bagaz jak lecialam tanimi liniami zeby nie doplacac :tak: bo wiadomo ze domowe wagi sa wyskalowane raczej na doroslych, ale chyba te elektroniczne sa dokladniejsze :sorry:

a Marysia nie chce nic przytyć. Cały czas waży 11 300 i ma 82- 83 cm. Kurcze zaczynam sie marwic. Czy któraś też tak ma ze jej dzicko przez miesiac nic nie przybrało? fakt ze była chora - moze to to?

szczerze mówiąc ja nie ważę Weroniki zbyt systematycznie - więc w sumie nie wiem, czy przybiera regularnie czy nie... i w związku z tym nie martwię się ;-)

Głuszek u nas tak bywa, ze Mała nic nie przybiera w ciągu miesiąca,albo zdarza się, że przybierze jakieś 200g i za tydzień to zgubi:sorry2: Ale ja mam obsesję na punkcie wagi,bo miałysmy już sporą niedowagę jak miała 7 miesięcy-teraz juz wyluzowałam bo ładnie nadrobiła.Z tym, że zdarza się tak jak pisałam, ze nic nie przytyje w miesiącu,za to przez następny miesiąc przybierze więcej niż zwykle.Ale w tym wieku to normalne,dzieci nie mogą tak przybierać jak na początku, bo mniej potrzebują kalorii,bo tak szybko nie rosną.:tak:

Szczerze mówiąc ja też nie ważę Ani często (ona sama sobie włazi na wagę codziennie wieczorem przed kąpielą :-)) Też mamy elektroniczną i już od dłuższego czasu waży około 9kg. Tak jak pisze Ferula dzieci teraz tak nie przybierają jak na początku, bo wolniej rosną i więcej się ruszają. Ania ma 76cm, bo wczoraj ją mierzyłam :tak:

reklama
Do góry