reklama

Waga naszych bobasków ;)

No własnie sie zastanawiałam co miałaś Toola na mysli bo jesli prawie 7kilo to wczesniej ile wazył jak połozna marudziła?...ehhh... Ja nie moge swojego utuczyc bo on niejadek jest a nie bede dziecka ciagle zmuszac do jedzenia bo sie jakiejs nerwicy nabawi. Zadnych zupek niechce, jabłka tez nie, marchewki ledwo troszeczke...a przecierz nie bede go ciagle sama kasza karmic...no i mlekiem :( Mam nadzieje ze sie w koncu przełamie.
Kropecka a jak tam waga Wiktorka?

reklama
tak prawie 7kg, a marudzila wczesniej bo kilka tygodni temu mala nie przybrala na wadze przez 2 tygodnie tylko stracila!! ale to chyba bylo zle wazenie bo jak mam na wykresie jej wage to od 2 miesiecy wszystkie punkty sa na 50 centyli tylko jeden wyskoczyl jak filip z konopii wyzej i zafalszowal dane

moja podwoila jak miala 2 miesiace bo urodzila sie malutenka 2820g i nadrabiala jakis czas zaleglosci (bila rekordy przybierala po 50g na dzien w pierwszym miesiacu!!), ale jak sie ustabilizowalo to jest juz standardowo (okolo 120g/tydzien)
a wazne zeby dziecko trzymalo sie swojego wykresu tzn przybieralo rownomiernie,a nie tracilo, nie mozna porownywac wagi bezposrednio, sprawdzaj zawsze ile to centyli i czy trzyma sie ich, jak spadnie na nizsze centyle to zle

no właśnie Marysia tak spadła 97 centyla na 75. NA RAZIE WAŻY 7 KG wiec nie jest źle na tle innych ale własnie jak dobrze napisała Toola dziecka nie można porównywać z innymi tylko z samym sobą - jeślina gle spada o kilka centyli to znak ze cos złego się dzieje. Mój pediatra wrócił z urlopowania wiec jutro do na sprzybierze i będe wszytsko wiedziała

Nie no wiem ze nie mozna porownywac dziecka z innymi tylko poprostu jakos tak razniej, jak jakies dziecko np. w podobnym wieku podobnie wazy. Z centyli nie spadł, tylko ostatnio przez miesiac zamiast 400 przybrał 350 i juz połozne powiedziały ze to mało :(
No to Toola ładnie ci coreczka wazy bo moj miał wage urodzeniową 2800 i cały czas jedzie po najnizszej prawidłowej. Chyba taki juz jego urok. Dzis zwazylismy go na wadze domowej z nakładka dla niemowlat, wyszło 6200 wiec w tydzien 150 g przybrał moze niepowinnam sie tak przejmowac ale jednak jest to nieuniknione jak sie patrzy na wage takich pulpecikow...pozatym ciagle sie martwie, ze za mało je juz chyba w jakas lekka obsesje popadłam bo własciwie dopiero co zjadł 180 kaszy wiec chyba sie nie zagłodzi ;)

wiecie co moja tesciowa sie mnie ostatnio spytala czy Bartus tak czasem nie za duzo wazy na swoj wiek heh:wściekła/y:

najpiew gada i mi truje ze mam niepelnowartosciowe mleko a teraz znow trzeba bylo cos wymyslec :wściekła/y:

a ile moja przyszla synowa juz wazy ???:-)

łande macie dzieciaczki...tylko moja jest taka upasiona czy jak???
aha,a co do podwajania i potrajania to podwoic powinno w 5 miesiącu,a nie w czwartym,a potroic w 12,czyli jak będą miały rok...

angie licza sie tez predyspozycje, jak ty albo maz jestescie drobni to dzieci tez mozecie miec drobniutkie, moja chrzesniaczka jest mega dluga (ponad wszelkie centyle) a wagowo 25centyli i po prostu taka jest, moze i tez marudza lekarze, ale ona jest zdrowa i zadowolona a to najwazniejsze

reklama
Jakub dziś był szczepiony (nawet nie zauważył). Przez 7 tygodni przybrał 1130g.
Dziś:
- waży: 8930g
- główka: 44,5cm
- klatka piersiowa: 46,5cm.
A ja się ostatnio martwiłam, że mało przybiera. Teraz między nim a jego kuzynem (17.10.2006 ma roczek) jest 1,5kg różnicy :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry