Melduję, że przy wczorajszym USG moja córuchna osiągnęła imponującą wagę 3500g!! A na ostatnim, 2,5 tygodnia temu miała 2900g!! Aż się lekarz sam zdziwił

POnadto dowiedziałam się, że Mała sie na świat nie wybiera w najbliższym czasie, więc jej waga może jeszcze trochę wzrosnąć... Ładnego klocka przyjdzie mi rodzić...
Jak mi lekarz powiedział, że nie widać zupełnie żadnych oznak zbliżającego się porodu, to się lekko podłamałam. Miałam nadzieję, że to już... No ale co poradzę?? Pytałam lekarza, co da się z tym zrobić, ale powiedział, że zasadniczo wszystkie metody "domowe" mają marginalny wpływ. Najbardziej skuteczną jest podobno regularny, codzienny seks, bo w spermie jest jakiś składnik, który przyspiesza rozwieranie szyjki. No ale u mnie to chyba nie działa, bo mimo baaaaardzo regularnych przytulanek szyjka trzyma mocno... Żeby się jeszcze ni okazało, że będę ostatnią czerwcówką na liście!! Ja mam termin wyliczony przez lekarza na 03.06 (ja sobie wyliczyłam na 06.06 - dłuższe cykle), więc byłby istny dramat, gdybym była ostatnia...