reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WAGA naszych Słoneczek

no to u mnie bylo na odwrot- jak bylam niemowlakiem to wygladalam jak male sumo :-) Mam zdjecia wiec wiem co mowie, a teraz przy 178 cm wzrostu waze 59 kg :-) Mysle, ze Ola ma podobnie, bo teraz jest malym okraglaskiem ale pewnie jak podrosnie stanie sie wielkim chudzielcem :-)
(moja siostra jak byla mala byla jeszcze grubsza ode mnie, buzie miala jak bochen chleba a teraz jest tego samego wzrostu i wagi co ja)

reklama
z Marysi to tez klocek juz niespelna 11 kg ( wazona byla 19 X miala jakies 10,5kg) co prawda nie jest gruba ale nabita , ale po rodzicach nie ma szans na filigramowa figurke ;-) . Ja to jak bylam mala to bylam chuda az do okresu szkolnego gdzie nasz tatko wciskal pod przymusem mnie i siostrze jedzonko po czym wygladalysmy jak ksiezyce w pelni .Siostra schudla i jest wrecz szczypiorkiem a ja nigdy jeszcze chudziutka nie bylam :-( , mam wieksze sklonnosci.Tylko ruch mnie ratuje.

Wczoraj się zważyłyśmy - 7400g (8 miesięcy)
Przez miesiąc przybrała 400g, więc dalej sobie siedzi na 10 centylu :-)
I tym sposobem jest najszczuplejszym marcowym dzieciaczkiem:tak:

AniaM- mam nadzieję, że ta waga nie oznacza, że w przyszłości Martyna będzie grubaskiem?;-)

Ja Melduje Wage Lola
8 M-cy 8kg
8 M-cy 3 Tyg 8,2kg

U Nas Jak Dobrze Pamietam Od Jakiegos Czasu Przybywa Mniej Wiecej Kilo Co Miesiac, Mam Nadzieje Ze Niebawem Przystopuje Bo Byloby Wesolo Gdyby Miak 15 M-cy 15kg Itd :-d:-d:-d

a my nie wiemy ile Kubas waży dokładnie, ok. 9500 chyba, ale nie wyglada na grubaska, jak miał ok 5 m-cy, jak na zdjęciu na suwaczku, to wyglądał jak księżyc w pełni, ale teraz zeszczuplał, i brzuszka nie ma okrąglutkiego...

reklama
dziewczyny a ja mam pytanie: my w pazdz. bylismy na ostatnim szczep. nastepne bedzie jak skonczy roczek, do tej pory nie mam planowanych wizyt u lekarza. jak myslicie byloby dobrze tak raz na miesiac, dwa wybrac sie na zwazenie czy juz teraz to malo istotne :confused:

Do góry