castaway Co do tej cukrzycy to ja tez mialam po obciazeniu podan norme a jak mierzylam to byly ok wyniki ..a mierzysz sobie codzien po poslilku?? Jka mialas po obciazeniu ponad normę to masz cukrzyce ciazowa na bank ....a mierzenie wynikow co jakis czas to nic ci nie da ja sie dziwie ze cie nie wyslali do poradni diabetologicznej ..norma jest 140 ja mialam po obciazeniu 75 142 wiec lekko ponad i to juz jest cukrzyca ...nie chce cie straszyc ale spytaj na forum cukrzyca ciazowa to ci dziewczny powiedza ze powinnas to jeszcze skonsultowac moim zdaniem masz cukrzyce i dlatego ta waga jest jaka jest
No to mnie nastraszyłaś. Gin mówi,że jest ok,a też miałam zaledwie 2 (jednostki?) ponad normę. Nie mierzę codziennie sama,bo nawet nie mam takiej możliwości;/ Tylko co badanie dodatkowo cukier na czczo, ale bez obciążenia już. W tej przychodni co chodzę, to praktycznie wszystkie kobiety miały lekko ponad normę ten cukier. Waga teraz podskoczyła i jest całe 49kg,ale to już 35 tydzień. Natomiast wyszła inna sprawa,bo bobasek chyba jest za mały Gin wstępnie tak powiedział,na ile mu się udało to określić na sprzęcie w przychodni i po moim małym brzuchu,a w niedzielę jadę do kliniki na szczegółowe badania. I boję się,bo w necie o tzw. niedożywieniu płodu jest wszystko i nic.