reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

U mnie było 9 kg na plusie, teraz jest 8 kg mniej, czyli został 1 kg, ale oczywiście brzusio jeszcze jest trochę wystający, na szczęście z każdym dniem mniej;-) Tak sobie myślę, że chyba dużo wody w sobie miałam, bo Malutka mało ważyła przecież, a jednak już te 8 kg zniknęło...

reklama
Margana u mnie leci ale pomalutku... Ważę teraz 69 kg... moja waga wyjściowa to 58 kg czyli jedziemy kochana na jednym wózku:-)

kachutka u mnie podobnie z waga tj 8kg mialam na plusie i tyle zrzucilam po porodzie, a maluszej jednak byl malutki i lekki (2900g)

A wiec wszystko rozlozylo sie tak ze przed ciaza mialam 54kg, pod koniec ciazy 62kg a teraz znow 54kg. Brzuszek to flaczek :sorry2: ale poki nikt go nie widzi to sie nie przejmuje. Ma jeszcze czas pologu na to by odzyskac lepszy wyglad ;-)

Z tym ze przed pierwszym synem mialam wage 50-52kg i jednak wtedy czulam sie duzo lepiej. Chyba sporobuje zrzucic ze 2kg, a moze Kubus ze mnie to wyssie razem z mleczkiem. zobaczymy.

/ja w sumie przybrałam 16 kg! po porodzie spadło tylko 6 teraz brakuje mi zrzucić 5 by mieć wagę sprzed ciąży ale ja chcę ubyć o 7-8 więc spore wyzwanie przedemną

Proponuję wędrówkę na fitness lub do jakiejś okolicznej Szkoły Rodzenia ( często organizowane są darmowe zajęcia gimnastyczne - właśnie po to aby wrócić do swojej pierwotnej wagi i czuć się dobrze w swoim ciele ). Trochę samozaparcia a na pewno uda się zgubić zbędne kg :) Powodzenia

od stycznia biorę się za siebie :) już wypatrzyłam gimnastykę dla mam z dzieckiem na kartę multisport którą posiadam.
Czy któraś z Was rozważała basen z maluszkiem? od kiedy można i czy ktoś juz ma z tym doświadczenia?

Ja bede chodzila z malym na basen.Nie zaglebialam sie jeszcze w temat ale musze podpytac znajomej bo ona chodzila ze swoim bobo (moze od 3miesiaca) Wiem ze w PL sa fajne szkolki dla rodzicow z malymi dziecmi.

katerinka ja chciala brac Macka na basen ale wiesz w Krakowie to drogie imprezy sa :-( Nie pamietam dokladnie ale chyba im wczesniej tym lepiej poki dziecko jeszcze osowojone z woda po zyciu w brzuszku mamy. Tak chyba ok 2-3 msc mozna sie wybrac. Chcesz isc na taki specjalny basen i zajecia dla mamy z niemowlakiem? Czy na wlasna reke np do Parku Wodnego? Tam ponoc tez juz maja jakies zajecia dla maluszkow.

Ja malutko przybrałam w ciąży - tak mi się zdawało, zaledwie ok 12 kg... niemniej jednak po porodzie nadal pozostało mi 7 kg. Teraz, po tygodniu już tylko 6 kg do wagi przedciążowej. Tyle, że zaszłam w ciążę "po zimie", więc miałam wówczas już 3 dodatkowe, pozimowe kilogramy na starcie ;-), więc docelowo, do mojej zwyczajowej wagi mam jeszcze 9 kg. Nie stosuję żadnej diety, bo karmię, i zawsze karmienie ładnie wszystko ze mnie wyciąga. Ćwiczyć zamierzam już pod koniec połogu, ale to dla formy i sylwetki bardziej, ciało po 3 porodach to już nie to samo, co u młodej dziewki :-D a nad ewentualną dietą pomyślę na wiosnę :tak:

reklama
Do góry