reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Ona ogólnie drobniutka jest :) chociaż mogłaby cycka nie wypuszczać z buzi! Bywa i tak że leży już z pełnym brzuchem i nie ma siły dalej ssać, ale jak już zabiorę cycy i biorę ją do odbicia, to awanturuje się jeszcze przez chwilę.

reklama
klaudzia, ten zez ma czas do roku aby zniknac. moja tez miala i teraz ma tak ledwo ledwo,ale tylko wtedy, jak sie mocno skupia, zwlaszcza na robieniu kupy albo baczkow:-D bratanica tez miala, niewiem, czy dalej ma,ale do okulisty wysylaja wlasnie jak po roku nie minie

no zeza juz nie ma :tak::-) chociaz dalej zezuje czasami gdy patrzy na swoje raczki ale to wiadomo moze sie utrzymac...

a wracajac do tematu to niestety moje dziecie nie zostalo zwazone bo lekarzowi sie nie chcialo zajsc po wage dla maluszkow wiec musimy isc do kliniki..... no i bedzie to dopiero 5 marca czyli prawie 2 miesiace od ostatniego wazenia.... :confused2::dry::eek:

ale jutro sie zwaze razem z nim na jednej wadze i pozniej bez niego i bede wiedziec ile wazy :-D:-D:-D pokazuje bardzo dokladnie wiec mam nadzieje ze sie nie pomyli....

ale ogolnie to moj synus wyglada zdrowo i nie wydaje mi sie zeby wazyl ponad czy ponizej swojej sredniej

No i my po wazeniu :-)

Dwa miesiace i tydzien: 6730g
Trzy miesiace (co prawda za trzy dni): 7220g

Takze jak widac zwolnila z przybieraniem z 350 g na tydzien do 160 g :szok: No ale chyba to normalne. Zauwazylam ze nawet mniej je i kupki tez sa rzadko jak na Joasie - raz dziennie. Martwic sie? Chyba nie...

Do tego lekarka a pozniej pielegniarka smialy sie z grubych ud mojej coreczki :-D

A teraz zagadka:
U nas mierza od glowki do pupki. Pomiar jak skonczyla 2 miesiace - 45 cm, jak skonczyla 3 miesiace - 42 cm. I kto mi rozwiaze te zagadkowe malenie? :-D:-D:-D

Głowka 40cm - tak samo jak miesiac temu
Klatka piersiowa 44 cm - 3 cm wieksza niz ostatnio

dziunka Antek tez zwolnil z waga , ale to mnie cieszy , bo balam sie co bedzie jak tak dalej bedzie rósl:sorry:
co do wzrostu... hmm kurczy się Joasia:-D:-D

moja Amelka ma 3 miesiace i dwa tyg :-)
waży 5kg i mierzy 58 cm :-)

kiragold u was tak mierzą dokładnie?? u nas w NL tylko mi ważą i mierzą ostatnio nawet nie chcieli zmierzyć ale nalegałam i zrobili to ale nic po za tym nie zrobili...

Ostatnia edycja:
reklama
Alanek na 3 miesiace i tydzen wazyl 6100g, a dl nie mierza tu. Ale ja to zrobilam tak jak mierzyli Maciejka w Zgorzelcu i wyszlo ok 66cm. I to sie moze zgadzac, bo ubranka na 62 robia sie male a na 68 juz lepsze :)

Do góry