reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

reklama
ohh dziewuszki nie dolujcie sie!!!
Ja przytylam przed samym porodem jeszcze 4kilo, ale to poprostu napuchlam woda, nogi i rece mialam jak balony.
Lacznie przytylam ok 18kg. Po porodzie zeszlo mi tylko 8kg.
I teraz w ciagu 2tyg po porodzie bardzo spadl mi brzuch, ale tylek i uda dalej miesiste i celuit...:baffled::baffled:
Skora nie mi nie wisi, co mnie strasznie przerazalo... praktycznie dwa dni po porodzie mialam plaski brzuch.

Wlasnie skonczyl mi sie okres, i zamierzam zaczac od jakies gimnastyki. Pod okiem mojego Mirka hehe przynajmniej mnie zmobilizuje:-D:-D

Sama nie wiem czy moge przejsc na diete karmiac piersia??

werka
karmiąc piersią możesz przejść na dietę, ale pełnowartościową i musisz i tak zjadać około 500 kcal więcej niż wcześniej...
co do ćwiczeń to uważaj, moja babcia zawsze powtarza- przed kobietą po porodzie grób przez 3 m-ce stoi otworem i trzeba uważać żeby z kolei nie przegiąć w drugą stronę.

Ja przytyłam ogólem 6 kg w ciąży, na drugi dzień po porodzie już nie było tych 6 kilo :-D
Ważyłam tyle ile przed ciążą, teraz zleciałam kolejne 2 kg, mam nadzieję że jeszcze ze 4 zgubie, byłoby wtedy genialnie!!
Brzuchal mi prawie zniknął zupełnie, mala oponeczka jeszcze została, ale mam jeszcze 4 tygodnie do końca połogu więc mam nadzieję że się całkiem wchłonie i nie zechce zostać...

Brzuchal mi prawie zniknął zupełnie, mala oponeczka jeszcze została, ale mam jeszcze 4 tygodnie do końca połogu więc mam nadzieję że się całkiem wchłonie i nie zechce zostać...

mi podobnie!mala oponka,ale miesnie czuje solidne pod spodem:)
mi z 17kg zostaly 4,przy czym zwalam na cyce-donice:)
ciuchy nosze sprzed ciazy,zapinam wszystko bez problemu:)

tylko dalej zre jak swinia,w nocy tez!tylko to nie łakomstwo,a zwykly głód!!!
ssie mnie w zoładkku non stop...gorzej jak w ciazy...

ja przytylam w sumie 14kg
po CC spadlo 5kg, brzuch troche wystaje ale niewiele, myslalam ze bedzie gorzej :-)
teraz w ciagu 1,5 tyg jeszcze spadlo 1,5 kg, wiec zostalo jeszcze 7,5 kg
Ale cellulit nie chce schodzic poki co ;/
Piersia tylko dokarmiam, mam nadzieje, ze zejda te wstretne kg!!!

pierś działa oj tak, ja z dnia na dzień mam coraz mniejszy brzuch. Ramiona mam chude! Ale w spodnie sprzed ciąży nie wejdę, nie zapnę się w pasie. Jak na razie 4 kg do zrzucenia do wagi sprzed , idealnie by było 7kg zrzucić.

reklama
Do góry