reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Ja już po :) Miałam wizytę na 12:45. staram się zawsze umawiać wizyty najwcześniej jak to możliwe, żeby długo nie czekać :)
Mały wszystkie parametry prawidłowe, żołądek pełny, przełyk otwarty :p
Ale za to u mnie wielowodzie. Przyczyna nieznana. Lekarz wykluczył wady rozwojowe u Małego, ja natomiast nie mam ani duszności, ani cukrzycy. Istnieje ryzyko przedwczesnego porodu. Ale oczywiście co ja mądra zrobiłam, zaczęłam czytać internety i już mam w głowie powikłania typu wypadnięcie pępowiny, małych części płodu (co nie mam zielonego pojęcia jak zinterpretować), wykrwawienie po porodzie...
W każdym razie co tydzień kontrola USG, żeby sprawdzać stan i ilość tych wód
Zatem ogólnie rzecz biorąc, chyba nie jest źle. Jesteśmy już na końcówce 30tc i najważniejsze, aby jeszcze trochę wytrzymać :)

Załączniki

• 121692151_256835112420163_2072091126900803569_n.jpg
    121692151_256835112420163_2072091126900803569_n.jpg
    168,6 KB · Wyświetleń: 51
  • 121467352_947327709088752_2820709245022227719_n.jpg
    121467352_947327709088752_2820709245022227719_n.jpg
    131,8 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Dam Wam znać 😗 boję się panicznie 😬 Całą noc nie spałam ,ale to chyba tak juz jest jak tracisz ciążę to przy każdej następnej jest stach i lęk. Trzymajcie kciuki..
Wiesz ile razy mi się śniło wcześniej, że idę do toalety na siku a tam ze mnie litry krwi się wylewały... Albo że szłam na spacerze i czułam po nogach ciepłą lepką krew. Masakra. Ale organizm musi też w jakiś sposób odreagowywać nasze stresy....
Ale na bank będzie wszystko dobrze!!! :)

@elinaa83 i @MalyGosc dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty✊. Będzie dobrze ❤. Dajcie znać po.
Ja właśnie wróciłam z cmentarza, zapaliłam znicza za nasze Aniołki na grobie dzieci nienarodzonych 🕯.
No tak..., dzisiaj 15.10 Dzień Dzieci Nierodzonych i Utraconych... Ja stronię od cmentarzy, jakoś nie mogę. Od pogrzebu mojej ukochanej babci nawet na Święto Zmarłych tam nie chodzę. Nie znoszę zapachu, który tam się unosi i tej ciszy. Mam wrażenie, że powietrze pachnie normalnie, a jak przekroczę tylko bramę cmentarza to od razu czuję

Ja już po :) Miałam wizytę na 12:45. staram się zawsze umawiać wizyty najwcześniej jak to możliwe, żeby długo nie czekać :)
Mały wszystkie parametry prawidłowe, żołądek pełny, przełyk otwarty :p
Ale za to u mnie wielowodzie. Przyczyna nieznana. Lekarz wykluczył wady rozwojowe u Małego, ja natomiast nie mam ani duszności, ani cukrzycy. Istnieje ryzyko przedwczesnego porodu. Ale oczywiście co ja mądra zrobiłam, zaczęłam czytać internety i już mam w głowie powikłania typu wypadnięcie pępowiny, małych części płodu (co nie mam zielonego pojęcia jak zinterpretować), wykrwawienie po porodzie...
W każdym razie co tydzień kontrola USG, żeby sprawdzać stan i ilość tych wód
Zatem ogólnie rzecz biorąc, chyba nie jest źle. Jesteśmy już na końcówce 30tc i najważniejsze, aby jeszcze trochę wytrzymać :)
Przestań czytać tę internety, tam jest wszystko, tylko się człowiek nakręca. Będzie dobrze ❤️. Jakie cudne fotki 😍

reklama
Do góry