reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Hej, hej.
A więc jednak jestem w ciąży. W niedzielę zacznę 6 tydzień, więc póki co 5t 5 dni.
TSH, T3,T4, HCG sprawdzone. Wszystko w normie. Mam czekać do 8 tygodnia i zgłosić się do lekarza na wywiad. Zapisałam się prywatnie na USG pod pod koniec 7 tygodnia.
Mam jednak obawy po styczniowym poronieniu. Co jakiś czas boli mnie brzuch jak przed miesiączką lub tak jak w trakcie. Śluz ok, bez krwi, żadnych skurczy, ale jednak się martwię trochę..

Ostatnia edycja:
Hej, hej.
A więc jednak jestem w ciąży. W niedzielę zacznę 6 tydzień, więc póki co 5t 5 dni.
TSH, T3,T4, HCG sprawdzone. Wszystko w normie. Mam czekać do 8 tygodnia i zgłosić się do lekarza na wywiad. Zapisałam się prywatnie na USG pod pod koniec 7 tygodnia.
Mam jednak obawy po styczniowym poronieniu. Co jakiś czas boli mnie brzuch jak przed miesiączką lub tak jak w trakcie. Śluz ok, bez krwi, żadnych skurczy, ale jednak się martwię trochę..
Gratulacje kochana ❤️. Wszystko będzie dobrze, musisz być dobrej myśli. Niestety my kobiety po stratach będziemy się stresować w kolejnej/kolejnych ciążach, to jest nieuniknione. Kobieta, która nie przeżyła straty nie jest w stanie tego zrozumieć. My tutaj wszystkie wiemy jak to jest i śmiało pisz, żal się.

Gratulacje kochana ❤. Wszystko będzie dobrze, musisz być dobrej myśli. Niestety my kobiety po stratach będziemy się stresować w kolejnej/kolejnych ciążach, to jest nieuniknione. Kobieta, która nie przeżyła straty nie jest w stanie tego zrozumieć. My tutaj wszystkie wiemy jak to jest i śmiało pisz, żal się.

Dziękuję Wam bardzo za możliwość rozmowy, wyżalenia się. ❤️ Nie każdy rozumie obawy i moje negatywno-neutralne nastawienie. Wiele znajomych dookoła jest w ciąży. Każdy chwali się od samego początku, mówi o tym, planuje.. ja milczę. Duszę w sobie, bo boje się.. że będzie jak ostatnio. Widziałam to współczucie, łzy bliskich.

Dziękuję Wam bardzo za możliwość rozmowy, wyżalenia się. ❤️ Nie każdy rozumie obawy i moje negatywno-neutralne nastawienie. Wiele znajomych dookoła jest w ciąży. Każdy chwali się od samego początku, mówi o tym, planuje.. ja milczę. Duszę w sobie, bo boje się.. że będzie jak ostatnio. Widziałam to współczucie, łzy bliskich.
Ja też nie mówię. U mało kto wie. W pracy wiedzą wszyscy, bo jestem na zwolnieniu i musiały nastąpić zmiany, więc wszyscy się dowiedzieli. Wiedziała tylko kierowniczka i ona powiedziała reszcie, jak już byłam na zwolnieniu.
Trzymam to dla siebie ❤️

reklama
Ja też nie mówię. U mało kto wie. W pracy wiedzą wszyscy, bo jestem na zwolnieniu i musiały nastąpić zmiany, więc wszyscy się dowiedzieli. Wiedziała tylko kierowniczka i ona powiedziała reszcie, jak już byłam na zwolnieniu.
Trzymam to dla siebie ❤
Wieczny strach 🤦 człowiek zaczyna podchodzić do wszystkiego zupełnie inaczej. Długo już na zwolnieniu jesteś? Jak się czujesz? Możesz wyłączyć ten strach w głowie będąc w domu?

Do góry