reklama
Forum BabyBoom.pl

Dzień dobry

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Z psycholog Pauliną Gaworską - Gawryś romawiamy o tym, jakie zachowania dzieci mogą nas niepokoić, a jakie są związane z rozwojem dziecka. Poza tym podajemy różne sposoby, które pomogą zarówno nam rodzicom, jak i naszym dzieciom. I chociaż w rozmowie skupiamy się na przedszkolakach, to tak naprawdę dotyczy ona zarówno dwu-latków, jak i 9-latków. Jesli masz pytania lub możesz podzielic się własnym doświadczeniem, to Obejrzyj film i napisz w wątku .

reklama

Wahania TSH w krótkim czasie

Wiki99r

Początkująca w BB
Dołączył(a)
22 Sierpień 2018
Postów
22
Rozwiązania
0
Czy wie kotś może czemu TSH waha się tak bardzo w tak krótkim czasie? To, że jest za wysokie to wiem, ale dlaczego są takie różnice w wynikach?

10 sierpień:
TSH- 3,18 (norma 0,58-3,59)

27 sierpień
TSH- 4,48 (norma 0,59-3,59)
FT3- 3,67 (norma 2,17-3,77)
FT4- 1,14 (norma 0,79-1,34)
 
reklama

witch84

Fanka BB :)
Dołączył(a)
10 Styczeń 2015
Postów
3 433
Rozwiązania
62
Czy pomiar był wykonywany w tym samym laboratorium?

Ogólnie TSH skacze nawet u zdrowych ludzi - bo prostu czasem tarczyca funkcjonuje lepiej, czasem gorzej. Na wynik także mają wpływ przejmowane leki (sterydy, leki zawierające jod, przeciwarytmiczne itp.), a także inne choroby.
 

Wiki99r

Początkująca w BB
Dołączył(a)
22 Sierpień 2018
Postów
22
Rozwiązania
0
Czy pomiar był wykonywany w tym samym laboratorium?

Ogólnie TSH skacze nawet u zdrowych ludzi - bo prostu czasem tarczyca funkcjonuje lepiej, czasem gorzej. Na wynik także mają wpływ przejmowane leki (sterydy, leki zawierające jod, przeciwarytmiczne itp.), a także inne choroby.
Tak w tym samym laboratorium, oba na czczo i o tej samej godzinie oraz po takim samym czasie od wstania jeśli to tez ma jakieś znaczenie, a leków żadnych nie przyjmuje :)
 

Polecamy

null

Nowe wątki

reklama

Konkursy i testy

Test

Brzuszek dziecka potrzebuje pomocy? Sprawdź Eva/Qu Bambini

Zgłoszenia przyjmujemy do 27/10/2019

Konkurs

Wygraj zestawy od Pampers! Konkurs fotograficzny - To już umiem!

Zgłoszenia przyjmujemy do 24/09/2019

Konkurs

Konkurs: Mój czas na sok, moja chwila na sok

Zgłoszenia przyjmujemy do 23/09/2019

Nowe pytania

Do góry