reklama

Warzywa w diecie dziecka

reklama
Już jadła... Aż się uszy trzęsły... Nic sie nie działo. z resztą Julka (odpukać :)) jest dzieckiem które moze jeść wszystko i nnic sie nie dzieje.

Od kiey mozna podawac pomidory? teraz sa juz dobre i mysalam, zeby corce zrobic pomidorowa. Hipp ma jakies danie z pomidorami od 7 miesiaca, ale wydaje mi sie, ze to ciu wczesnie?

pediatra mojej córci opwiedziała żeby wprowadzać nowe pokarmy tak jak producenci robią zupki,czyli jeśli piszą że to i to jest od 6 miesiaca to mogę tak dać.

Moje dziecko dzisiaj zjadło pare łyżek pomidorówki z ryzem własnej roboty ::) .Co najgorsze ..była ona przeznaczona głównie dla ns czyli rodziców .Była z kostkami rosołowymi i koncentratem pomidorowym ::) ::) .Moj synek polizał łyzke i zaczoł sie krzyk ze chcem ...i koniec .Wiec dostał pare łyżek i ...nic ..zero jakich kolwiek kolek , wysypek itp.
....jestem w bardzo wielkim szoku ...

Ciekawe czy jak ugotuje np. lekki krupniczek to tez zje ..

Ja juz dawałam Julci pomidorową z gerbera, i indyka z pomidorami... Uwielbia. Taki domowy rosołek też juz wciągała. Nic Jej nie było. Zreszta ostatnio truskawek też próbowała i ani krosteczki. Ale pierwsze zupki jadła już w 4 miesiacu ( po konsultacji z lekarzem)

reklama
ważniejsze jest by nie przyprawiać zbyt, szkoda kubków smakowych dziecka (papryka, pieprz, sól), najlepiej jakaś surówka typu: jabłko, marchewka, pietruszka, pare kropli cytryny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry