reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Waskulopatia prążkowiowo-wzgórzowa u niemowlaka

Urodziłam w sierpniu, gdzie powiedziano mi o waskulopatii…po ponad miesiącu od porodu byliśmy u neurologa i również potwierdził waskulopatie ale o tyle dobrze że wszystkie badania prawidłowe (mocz itp). Neurolog stwierdził, że faktycznie w naszym przypadku to nic takiego i obserwować -kontrola za pół roku… Byłam przerażona bo nigdzie nie ma na ten temat informacji, a pytając się lekarzy w szpitalu dalej wiedziałam tyle co NIC. Polecam w Rzeszowie doktora J. Rusin, złoty człowiek bardzo mnie uspokoił i wytłumaczył wszystko - przy prawidłowych badaniach tj mocz (wykluczenie cmv)i toksoplazmoza (ujemna) mało prawdopodobne, by dziecko rozwijało się w przyszłości nieprawidłowo i faktycznie bardziej stwierdzenie „taka uroda”. Skąd to się bierze? Najprawdopodobniej w 3 trymestrze złapałam jakiegoś wirusa, nie wiedząc o tym, który spowodował takie zaburzenie w główce. Pisze to by dodać otuchy wszystkim mamom, bo wiem jakie to straszne cierpienie zyć w takiej niewiedzy, gdzie każdy lekarz wzrusza ramiona, a ty umierasz od środka myśląc o najgorszym. Córeczka ma skończone 3 miesiące i póki co wszystko jest dobrze i w to wierzę, że tak będziedzie

Urodziłam w sierpniu, gdzie powiedziano mi o waskulopatii…po ponad miesiącu od porodu byliśmy u neurologa i również potwierdził waskulopatie ale o tyle dobrze że wszystkie badania prawidłowe (mocz itp). Neurolog stwierdził, że faktycznie w naszym przypadku to nic takiego i obserwować -kontrola za pół roku… Byłam przerażona bo nigdzie nie ma na ten temat informacji, a pytając się lekarzy w szpitalu dalej wiedziałam tyle co NIC. Polecam w Rzeszowie doktora J. Rusin, złoty człowiek bardzo mnie uspokoił i wytłumaczył wszystko - przy prawidłowych badaniach tj mocz (wykluczenie cmv)i toksoplazmoza (ujemna) mało prawdopodobne, by dziecko rozwijało się w przyszłości nieprawidłowo i faktycznie bardziej stwierdzenie „taka uroda”. Skąd to się bierze? Najprawdopodobniej w 3 trymestrze złapałam jakiegoś wirusa, nie wiedząc o tym, który spowodował takie zaburzenie w główce. Pisze to by dodać otuchy wszystkim mamom, bo wiem jakie to straszne cierpienie zyć w takiej niewiedzy, gdzie każdy lekarz wzrusza ramiona, a ty umierasz od środka myśląc o najgorszym. Córeczka ma skończone 3 miesiące i póki co wszystko jest dobrze i w to wierzę, że tak będzie.
Dzień dobry gdzie przyjmuje w.w lekarz i czy do teraz u Pani dziecka wystąpiły jakieś objawy czy już temat "zapomniany".
Pytam bo my mamy kontrolę w szpitalu w Brzozowie ale zastanawiam czy dodatkowo tego nie sprawdzić u w.w lekarza.

reklama
Do góry