• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek beflerski - nie tylko dla belfrów;)

Jak tak Was dziewczynki czytam (tzn. czytam o Was w szkole) to bardzo, ale to bardzo się cieszę, że nie mam już z tą instytucją nic wspólnego ani jako nauczyciel ani jako dyrektor :-)

Chętnie pomagam koleżankom, które potrzebują pomysłu na mniej lub bardziej alternatywne zajęcia, ale na powrót do szkoły już się chyba nigdy nie zdecyduję.

reklama
Mi jakoś dobrze w tym roku (na razie tylko tydzień :-D) Ja po prostu czuję, że się spełniam:tak:, choć nieraz nerwy puszczają, ale w której pracy nie puszczają??? :confused:

Ja też czułam, że się spełniam i nie wyobrażałam sobie siebie w innej pracy, ale po 6 latach pracy w prywatnej szkole podst. i prywatnym przedszkolu,na etacie 40godz + rada raz w tygodniu i prowadzeniu 5 przedmiotów + wychowawstwo (a ostatnie pół roku jeszcze stanowisko dyrektora) miałam dosyć. I to "mienie" dość nie przeszło mi do tej pory. Już nie tęsknię za dziećmi, szkołą itd. Teraz inne sprawy są ważne i godne poświęcenia i spełniania się.

Jednak miło jest czytać, że są jeszcze osoby, które spełniają się w zawodzie n-la - zwłaszcza w takim kraju jak nasz, gdzie warunki pracy w szkole są takie, a nie inne :-)

po tygodniu pracy nadal nie wiem czy dobrze wybrałam

kocham tą pracę i z dziećmi realizuję się najbardziej i staram sie nie myśleć o tym, że ani warunków pracy, ani warunków normalnego bytu dla mnie jako nauczyciela w PL nie ma - moze kiedyś dozyję, jak bedę 60 letnia nauczycielką, latającą za dziećmi w internacie :)

przezyłam tydzień to przezyję chyba do ferii, w sumie to wolne mam raz na 3 tygodnie (niedziela - ustawowo)

nie wiem jak wy ale ja w swojej szkole dostalam ksywke omnibus bo zostalam nauczycielem od : polskiego, historii , wos-u, pdż, biologii, chemii, geografii jak rowniez mam wyschowawstwo to wszystko mam zrobic w ciagu 18/18 czyli pelnego etetu poza tym nie mam umowy jeszcze o prace ani konkretnego grafiku
a szkola sobie liczy 9 osob razem z administracja :-)

dodam ze to szkola specjalna przyszpitalna nic doadc nic ujac aha brak mi kwalifikaacji do powyzszych przedmiotow i palca mi ze stazysty :-(
moze ktos ma ochote sie zamienic?????????

reklama
viola 30 no co ty jak to brak kwalifikacji:
polski: pisać, czytać, mówić umiesz - wystarczy
historia: 966 CHrzest Polski, 1914 wybuch I wojny światowej, Wrzesień 2007 koniec IV RP,
wos: polska dzieli się na ludzi i kaczory,
pdż : żyć w stadzie byle nie jak kaczki bo sra.ą wokoło siebie,
biologia: pszczółki i te sprawy ewentualnie pączkowanie,
chemia: H2+O2= 1/2 H2O,feromony itd,
geografia: Polska to piękny kraj!!! Ma góry jeziora i morze.
z wychhowawstwem będzie gorzej - znacznie ale wtedy:
1. Nauczyciel ma zawsze rację
2. Jeśli nauczyciel nie ma racji patrz punkt 1.
głowa do góry - bedzie git:-);-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry