reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

Slonko- dobrze że dziewczyny powiedziały co powiedziały, ojcu przynajmniej się oczy otworzyły. Jeżeli 18latka rzuci szkołę to straci rentę, a wtedy niech utrzyma się sama, ja bym na twoim miejscu grosza na nią nie dała, niech idzie do pracy jak szkoła zła. A skoro pannice nie zamierzają pomagać przy obiedzie i w nim uczestniczyć to gotuj tylko na 3 osoby i zjadajcie to wspólnie, albo wychodźcie w trójkę na miasto na obiad. Zakupy też robiłabym tylko dla siebie, męża i syna- jak zobaczą twojego syna w nowych ciuchach to je szlak trafi i dobrze, a im niezbędne minimum za ich pieniądze, póki nie ma pomocy znika kieszonkowe- dlaczego nagradzać lenistwo, a jak twój syn pomaga to tylko on niech dostaje kieszonkowe. A jak się zachce im malowideł to niech ruszą dupska do pomocy- w przeciwnym razie kasy brak. Moim zdaniem wasza silna ręka to jedyna metoda na nie, a żeby czas nie upływał tylko na walce to spędzaj z mężem jak najwięcej czasu we dwoje, te dzieci już nie są niemowlakami i nie trzeba 24h mieć je na oku, wychodźcie na kolacje, do kina i obdarzajcie się miłością...Widzę że mimo wszystko bardzo kochasz męża, więc szkoda żebyście się rozstali przez gówniary, ale to że z nimi mieszkasz nie skazuje Ciebie na bycie służącą!

reklama
Witam,
Dziekuje Stubborn za odpowiedz :tak:,
Wpadam tylko na chwilke pozegnac sie na jakis czas, juz prawie wszystko przewiezlismy do nowego domku i przyszedl czas na odlaczenie komputera :-(. Internet zaloza nam dopiero za okolo 2 tygodnie.

Slonko zycze powodzenia i mam nadzieje, ze jak wejde nastepnym razem na babyboom to przeczytam tylko dobre wiesci.:tak:

Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny :-D

Słonko ja myślę, że Wy jeszcze będziecie kochającą sie rodzinką ;-) dziewuchą dupy zmiękną tylko teraz ojciec nie może im pobłażać!!! a IZYDA mądrze mówi ;-)

Mangie trzymam kciuki, odezwij sie jak bedziesz już na swoim...

Slonko- dobrze że dziewczyny powiedziały co powiedziały, ojcu przynajmniej się oczy otworzyły. Jeżeli 18latka rzuci szkołę to straci rentę, a wtedy niech utrzyma się sama, ja bym na twoim miejscu grosza na nią nie dała, niech idzie do pracy jak szkoła zła. A skoro pannice nie zamierzają pomagać przy obiedzie i w nim uczestniczyć to gotuj tylko na 3 osoby i zjadajcie to wspólnie, albo wychodźcie w trójkę na miasto na obiad. Zakupy też robiłabym tylko dla siebie, męża i syna- jak zobaczą twojego syna w nowych ciuchach to je szlak trafi i dobrze, a im niezbędne minimum za ich pieniądze, póki nie ma pomocy znika kieszonkowe- dlaczego nagradzać lenistwo, a jak twój syn pomaga to tylko on niech dostaje kieszonkowe. A jak się zachce im malowideł to niech ruszą dupska do pomocy- w przeciwnym razie kasy brak. Moim zdaniem wasza silna ręka to jedyna metoda na nie, a żeby czas nie upływał tylko na walce to spędzaj z mężem jak najwięcej czasu we dwoje, te dzieci już nie są niemowlakami i nie trzeba 24h mieć je na oku, wychodźcie na kolacje, do kina i obdarzajcie się miłością...Widzę że mimo wszystko bardzo kochasz męża, więc szkoda żebyście się rozstali przez gówniary, ale to że z nimi mieszkasz nie skazuje Ciebie na bycie służącą!
Popieram w 100% a w dodatku zrobiłambym liste zajęć które one powinny zrobić i powinnaś tego wymagać.Mam nadzieje,że teraz będzie lepiej

Witam,
Dziekuje Stubborn za odpowiedz :tak:,
Wpadam tylko na chwilke pozegnac sie na jakis czas, juz prawie wszystko przewiezlismy do nowego domku i przyszedl czas na odlaczenie komputera :-(. Internet zaloza nam dopiero za okolo 2 tygodnie.

Slonko zycze powodzenia i mam nadzieje, ze jak wejde nastepnym razem na babyboom to przeczytam tylko dobre wiesci.:tak:

Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny :-D
Powodzenia

Hej
Tak Stubborn juz jestesmy u siebie :tak:. Jeszcze duzo pracy przed nami ale powolutku wszystko doprowadzimy do uzywalnosci. Moj M. jest dekoratorem wnetrz i w koncu moze sie wykazac na co go stac:-D.
Pozdrawiam

reklama
Do góry